Anders Langballe vender tilbage til Christiansborg:
Erfaren politisk journalist bliver særlig rådgiver

20210426-122549-4-1920x1280we
Anders Langballe skal være særlig rådgiver for uddannelses- og forskningsministeren. Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix
19. jan. 2023 06.00
Uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund har ansat Anders Langballe som særlig rådgiver.

Anders Langballe er et velkendt ansigt på Christiansborg, hvor han i årevis har fungeret som politisk journalist på blandt andet Jyllands-Posten og Ekstra Bladet. Men han er nok bedst kendt som politisk redaktør på TV 2 gennem mange år.

Nu vender han tilbage til Christiansborg som særlig rådgiver for uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund (M), skriver ministeriet i en pressemeddelelse.

Anders Langballe er desuden forfatter til den selvbiografiske bog 'Forfra', som netop omhandler hans tid som politisk redaktør på TV 2, der endte med, at han kom på hospitalet med to blodpropper.

Siden har han kæmpet sig tilbage i tilværelsen og har blandt andet arbejdet som kommunikationschef i Danske Handicaporganisationer og Dansk Ejendomsmæglerforening. 

Anders Langballe er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole i 2004 og er netop tiltrådt stillingen som særlig rådgiver.