Erhvervsliv: Mette Frederiksen ignorerer kæmpe problem på det danske arbejdsmarked

20211005-121731-L-1920x1280we
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Erhvervslivet efterlyser løsninger, der kan løse problemet med manglende arbejdskraft nu og her.

Det var langt fra nok, at statsminister Mette Frederiksen dedikerede 22 sekunder af sin 42 minutter lange åbningstale i Folketinget til at tale om det helt store problem for mange danske virksomheder lige nu. Den akutte mangel på arbejdskraft.

Sådan lyder det fra flere erhvervsorganisationer i Børsen.

LÆS OGSÅ: Fagbevægelsen advarer mod sænket beløbsgrænse: Vil udsætte danske lønmodtagere for 'urimeligt lønpres'

- Vi skal tage fat på de problemer, I har lige nu med at få de medarbejdere, I har brug for. Regeringen, arbejdsmarkedets parter og KL er i fuld gang med forhandlinger om en trepartsaftale, der handler om netop det. Mangel på arbejdskraft må ikke bremse os. Derfor skal flere danskere i arbejde. Kun sådan bliver vi dygtigere, grønnere og rigere, lød det fra statsminister Mette Frederiksen fra talerstolen i Folketinget.

Men hos DI mener adm. direktør Lars Sandahl Sørensen, at det er for let at pege på trepartsforhandlingerne som en løsning. DI-direktøren tror ikke på en løsning, der kommer derfra.

- Vi står med et meget akut og et meget alvorligt akutproblem i Danmarks udvikling. Det er en negativ spiral, og vi bliver nødt til at gøre noget ved det her og nu. Aldrig nogensinde før har vi set et så markant behov for flere ansatte og flere hænder i de danske virksomheder, siger han til Børsen.

Også Brian Mikkelsen, adm. direktør i Dansk Erhverv, efterlyser i Børsen en hurtigere løsning fra statsministeren. Både han og Lars Sandahl peger på, at en løsning her og nu kunne være at lave en større åbning for udenlandsk arbejdskraft ved at sænke beløbsordningen, der afgør, hvor meget udlændinge fra lande uden for EU skal tjene for at få adgang til det danske arbejdsmarked.

GDPR