Mikael Tobias Pedersen blev indstillet af både ledelse og kolleger: Nu kan han blive årets tillidsvalgte

Mikael
Mikael Tobias Pedersen er en af de fem nominerede finalister til prisen som Årets tillidsrepræsentant, der 1. november kåres af A4 Medier ved en stor fest i Cirkusbygningen i København. Foto: Mikael Tobias Pedersen
6. okt. 2023 06.00
Den garvede tillidsmand Mikael Tobias Pedersen er en af de bare fem finalister til prisen som Årets tillidsrepræsentant, der 1. november kåres af A4 Medier ved en stor fest i Cirkusbygningen - og efter mange år i hvervet er det noget, der varmer et gammelt hjerte, fortæller han.

"Mit gamle hjerte er utrolig rørt over udnævnelsen. Bare det at blive indstillet er i sig selv kæmpestort, og at jeg så ovenikøbet også er blandt de sidste fem, er fuldstændig fantastisk. Det havde jeg ikke set komme."

Sådan fortæller elektriker og fællestillidsrepræsentant hos Elcon Mikael Tobias Pedersen om at være blevet udvalgt som en af blot fem finalister blandt flere hundrede indstillede kandidater til prisen som Årets tillidsrepræsentant, der 1. november kåres af A4 Medier ved en stor fest i Cirkusbygningen i København.   

Og når den garvede elektriker beretter om et gammelt hjerte, der er blevet rørt, er det ikke helt forkert - Mikael Tobias Pedersen er nemlig en yderst erfaren herre udi tillidshvervet.

Således har han været i en tillidsrepræsentantsrolle i godt og vel 15 af de mere end 25 år, han har været ansat hos Elcon i Fredericia. Først som lokaltillidsrepræsentant og sidehen som fællestillidsrepræsentant.

Og efter nogle år på pinden som fællestillidsrepræsentant blev Mikael Tobias Pedersen i fjor frikøbt til at kunne hellige sig netop det hverv på fuld tid.

LÆS OGSÅ: Pædagog Khaled Ibrahim er blandt finalisterne til prisen som Årets tillidsrepræsentant: "Vinder jeg, er det hele arbejdspladsens pris"

"Det er ligesom gået slag i slag, og i dag laver jeg ikke andet end tillidsrepræsentantarbejde. Og det er det fedeste. Jeg elsker det virkelig. Drømmen er at leve af det, man brænder for, og det var dybest set det, der skete for mig, da jeg blev frikøbt til at være fællestillidsrepræsentant på fuldtid," forklarer Mikael Tobias Pedersen.

Og det er ikke kun Mikael Tobias Pedersen, der er glad for at arbejde som fællestillidsrepræsentant - for også kollegerne hos Elcon sætter stor pris på jobbet, som han gør for dem.

Faktisk har ikke færre end otte kolleger - heriblandt både medarbejdere og en direktør - indstillet Mikael Tobias Pedersen til prisen som Årets tillidsrepræsentant.

At indstillingerne kommer fra begge sider af bordet, gør Mikael Tobias Pedersen særlig stolt - den fornemmeste opgave som tillidsrepræsentant er nemlig at kunne agere bindeled og skabe et bredt samarbejde, påpeger han.    

"Jeg fik en klump i halsen, da jeg læste indstillingerne af mig, for så er mit mantra om samarbejde ikke helt skudt ved siden af, og et eller andet sted synes jeg sgu, at jeg allerede har vundet ved at blive indstillet af både kolleger og direktion," fortæller Mikael Tobias Pedersen.  

Årets tillidsrepræsentant 2023

For tredje år i træk hylder A4 Medier stjernerne rundt om på landets arbejdspladser og uddannelsesinstitutioner, når Årets TR-prisfest løber af stablen 1. november i Cirkusbygningen i København.

En af aftenes hovedpriser er Årets tillidsrepræsentant, som uddeles i samarbejde med Dansk Metal.

Prisen uddeles til en tillidsrepræsentant, der har taget kampen for kollegerne. Det kan være, at vedkommende har fundet overskud til at drage omsorg for en kollega, der har haft særlig brug for hjælp og støtte. Det kan også være, at din tillidsrepræsentant har været særlig skrap til forhandlinger. Eller også kan det være, at du ganske enkelt bare har verdens bedste tillidsrepræsentant, der får hverdagen til at fungere mellem ledelse og kollegerne.

Blandt flere hunderede indstillede kandidater er der udvalgt fem finalister til den fornemme hæder som Årets tillidsrepræsentant.

De fem finalister er:

- Jamini Bredfeldt Nielsen, DLF Beet Seed, 3F

- Khaled Ibrahim, Klubberne og Legepladsen i Gellerup, BUPL

- Peter Rasmussen, Kriminalforsorgens transportbetjente, Fængselsforbundet 

- Pia Dideriksen, Mariagerfjord Kommune, FOA

- Mikael Tobias Pedersen, Elcon, Dansk El-Forbund 

Vinderen kåres 1. november ved den store TR-prisfest i Cirkusbygningen i København, hvortil der kan købes billetter her.

Landsklubben Elcon

En af de ting, som Mikael Tobias Pedersen selv fremhæver med stolthed i stemmen, når snakken falder på hans mange år som tillidsvalgt, er den tillidsrepræsentantklub, som han har været primus motor i at få stablet på benene.  

Firmaet Elcon, forklarer Mikael Tobias Pedersen, er nemlig opkøb på opkøb, og i takt med de mange sammensmeltninger opstod også et behov for en overordnet struktur for tillidsrepræsentanterne. 

Det projekt blev Mikael Tobias Pedersen sat i spidsen for, og det blev startskuddet til Landsklubben Elcon - tillidsrepræsentanternes fora, hvor 23 tillidsrepræsentanter mødes fire gange årligt og diskuterer stort og småt. 

En landsklub, som også Mikael Tobias Pedersens kolleger finder stor glæde i.

Det fortæller Rune Jakobsen, der foruden at være en af Mikael Tobias Pedersens otte indstillere også er lokaltillidsrepræsentant.

"Landsklubben har styrket os som tillidsvalgte lokalt og har samtidig gjort os til en værdifuld samarbejdspartner for ledelsen. De ved, at vi står inde for og bakker op om de beslutninger, vi tager i fællesskab, og jeg tror på, at det er det, der i sidste ende løbende har sikret gode og fornuftige aftaler til gavn for både vores kolleger og Elcon som virksomhed," lyder det fra Rune Jakobsen.

I en større sags tjeneste

Om det bliver Mikael Tobias Pedersen, der kan tage stikket hjem og kalde sig for Årets tillidsrepræsentant 2023, offentliggøres ved den store prisfest i Cirkusbygningen i København 1. november.

Allerede nu, forklarer Mikael Tobias Pedersen, er det dog sikkert og vist, at han er glad, ydmyg og taknemmelig over, at der er kolleger, der har valgt at bruge tid på at indstille ham til prisen som Årets tillidsrepræsentant. 

Og så har han desuden et ønske, der rækker udover ham selv: nemlig at prisudelingen kan være med til at kaste glans over hvervet som tillidsvalgt.

"Jeg er stolt over at få lov til at repræsentere både mit firma og tillidshvervet som helhed. Jeg føler mig som en eksponent for en større sag, og kan det her være med til at inspirere andre til at gå tillidsrepræsentantvejen, ville det da være helt fantastisk med sådan en ringe i vandet-effekt. Særligt i en tid, hvor fagbevægelsen lider rundt omkring," lyder det fra Mikael Tobias Pedersen. 

LÆS OGSÅ: Jamini Bredfeldt Nielsen er blandt finalisterne til prisen som Årets tillidsrepræsentant: "Den anerkendelse er guld værd"

Dog - understreger han - er det ikke lig med, at han ikke også gerne vil vinde, når han 1. november står i Cirkusbygningen.

"Jeg ville da blive pavestolt, og så ville jeg nok heller ikke helt kunne slippe for at give en bajer i landsklubben," slutter Mikael Tobias Pedersen med et grin.

Juryen, der skal finde frem til en vinder, består af en række topfolk fra fagbevægelsen samt Helle Andreasen fra hjemmeplejen i Solrød Kommune, der sidste år kunne lade sig krone som Årets tillidsrepræsentant. 

Vinderen af Årets tillidsrepræsentant anno 2023 kan foruden den ærefulde titel også gå hjem med et gavekort på 25.000 kroner til FolkeFerie.dk under armen.