Jamini Bredfeldt Nielsen er blandt finalisterne til prisen som Årets tillidsrepræsentant: "Den anerkendelse er guld værd"

Jamini
Jamini Bredfeldt Nielsen, der er en finalisterne til prisen som Årets tillidsrepræsentant, er blevet indstillet af ikke færre end otte forskellige kolleger. Foto: Jamini Bredfeldt Nielsen
22. sep. 2023 06.00
Jamini Bredfeldt Nielsen er en af de fem udvalgte finalister til hæderen som Årets tillidsrepræsentant, der uddeles af A4 Medier i Cirkusbygningen i København 1. november. At være kommet gennem det nåleøje fylder hende med stolthed og ikke mindst taknemmelighed over for den kollegiale anerkendelse, der ligger i udmærkelsen.

"Jeg har været blæst bagover af lykke, siden jeg fik beskeden."

Sådan oplever Jamini Bredfeldt Nielsen, tillidsrepræsentant hos DLF Beet Seed på Lolland, at være blandt de fem udvalgte finalister til prisen som Årets tillidsrepræsentant, der 1. november kåres af A4 Medier i Cirkusbygningen i København. 

Særligt at de indstillinger, der ligger til grund for finalenomineringen, kommer fra kollegerne hos DLF Beet Seed, fylder Jamini Bredfeldt Nielsen med glæde og taknemmelighed. 

"Det betyder alt, at det kommer fra mine kolleger. Det viser, at mine kampe som tillidsrepræsentant bliver værdsat. Den anerkendelse er guld værd og fortæller, at det har været det helt rigtige for mig at gå tillidsrepræsentantvejen," forklarer Jamini Bredfeldt Nielsen.  

LÆS OGSÅ: Årets bedste tillidsrepræsentant skal findes: Mød de fem finalister

Faktisk er Jamini Bredfeldt Nielsen blevet indstillet til prisen som Årets tillidsrepræsentant af ikke færre end otte forskellige kolleger.

En af dem er Ghita Hansen, der til dagligt er laboratorieassistent hos DLF Beet Seed - og hun er ikke i tvivl om, hvorfor netop Jamini Bredfeldt Nielsen skulle indstilles.

"Jamini har fået opbygget en bedre kommunikation mellem ledelse, afdelingsledere og medarbejdere, og samtidig har hun fået skabt en stærk og god bestyrelsesgruppe til vores fællesklub, som er dem, der hjælper hende til lønforhandlingen. Ligeledes har hun fået dannet en netværksgruppe mellem tillidsrepræsentanter inden for 3F-industrien på Lolland og Falster, hvor hun kommer tilbage med god viden om, hvad der sker i vores lokalområde," lyder det fra Ghita Hansen. 

Årets tillidsrepræsentant 2023

For tredje år i træk hylder A4 Medier stjernerne rundt om på landets arbejdspladser og uddannelsesinstitutioner, når Årets TR-prisfest løber af stablen 1. november i Cirkusbygningen i København.

En af aftenes hovedpriser er Årets tillidsrepræsentant, som uddeles i samarbejde med Dansk Metal.

Prisen uddeles til en tillidsrepræsentant, der har taget kampen for kollegerne. Det kan være, at vedkommende har fundet overskud til at drage omsorg for en kollega, der har haft særlig brug for hjælp og støtte. Det kan også være, at din tillidsrepræsentant har været særlig skrap til forhandlinger. Eller også kan det være, at du ganske enkelt bare har verdens bedste tillidsrepræsentant, der får hverdagen til at fungere mellem ledelse og kollegerne.

Blandt flere hunderede indstillede kandidater er der udvalgt fem finalister til den fornemme hæder som Årets tillidsrepræsentant.

De fem finalister er:

- Jamini Bredfeldt Nielsen, DLF Beet Seed, 3F

- Khaled Ibrahim, Klubberne og Legepladsen i Gellerup, BUPL

- Peter Rasmussen, Kriminalforsorgens transportbetjente, Fængselsforbundet 

- Pia Dideriksen, Mariagerfjord Kommune, FOA

- Mikael Tobias Pedersen, Elcon, Dansk El-Forbund 

Vinderen kåres 1. november ved den store TR-prisfest i Cirkusbygningen i København, hvortil der kan købes billetter her.

Går 100 procent ind i tingene 

Jamini Bredfeldt Nielsen har været tillidsrepræsentant hos DLF Beet Seed i godt halvandet år, og da hun først bestemte sig for at gå ind i rollen, var der ingen tvivl hos hende - skulle det gøres, skulle det også gøres 100 procent. 

"Det har været meget vigtigt for mig at vise og signalere, at jeg som tillidsrepræsentant er der 100 procent for mine kolleger. Jeg sætter en stor ære i at stå til rådighed, hjælpe og i det hele taget bare vække tillid som en, man kan komme til med alt," fortæller Jamini Bredfeldt Nielsen.   

Ligeledes har det for Jamini Bredfeldt Nielsen, siden hun tog tillidsrepræsentanthatten på, været alfa omega hele tiden at sætte spørgsmålstegn ved, hvordan tingene plejer at blive gjort for på den måde at kunne være med til at nytænke og ændre, hvis der har været behov for det.

For som hun forklarer det, så handler det som tillidsrepræsentant om at være bindeleddet mellem ledelse og medarbejdere, der kan få enderne til at mødes - og den rolle er Jamini Bredfeldt Nielsen ikke i tvivl om, er med til at gøre en forskel i den danske model.   

"Det handler om at kæmpe for det, man tror på, og på den måde forsøge at gøre forskel. For mig er der gået lidt sport i at være med til at udbrede, hvad den danske model handler om, og på den måde forhåbentlig også være med til at få gjort, at endnu flere bliver fagligt organiseret," siger hun.    

Jury kårer vinderen ved stor prisfest 

Hvem, der vinder den ærefulde titel som Årets tillidsrepræsentant, offentliggøres ved den store TR-prisfest i Cirkusbygningen i København 1. november.

Og selv om Jamini Bredfelt Nielsen føler, at hun allerede har vundet to gange ved først at blive indstillet og sidenhen udvalgt som en af kun fem finalister blandt hundredevis af kandidater, er hun ikke i tvivl om, at hun ville blive lykkelig, hvis det skulle ende med at være hende, der løber afsted med titlen som Årets tillidsrepræsentant.     

"Jeg kan næsten ikke sætte ord på, hvor kæmpestor en betydning det ville have for mig. Først og fremmest ville jeg sige tusind gange tak til mine kolleger, min fagforening, 3F, og mine to døtre, som jeg ikke ville kunne have gjort det uden," fortæller Jamini Bredfelt Nielsen.

LÆS OGSÅ: Helle Andreasen er årets tillidsrepræsentant: "Jeg er virkelig, virkelig rørt lige nu"

Juryen, der skal finde frem til en vinder, består af en række topfolk fra fagbevægelsen samt Helle Andreasen fra hjemmeplejen i Solrød Kommune, der sidste år kunne lade sig krone som Årets tillidsrepræsentant. 

Vinderen af Årets tillidsrepræsentant anno 2023 kan foruden den ærefulde titel også gå hjem med et gavekort på 25.000 kroner til FolkeFerie.dk under armen.