Reformudspil splitter fagbevægelsen:
Læs reaktionerne her

20210907-100211-L-1920x1280we
Tirsdag formiddag præsenterer statsminister Mette Frederiksen (S), beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) og finansministere Nicolai Wammen (S) reformudspillet "Danmark kan mere 1" på et pressemøde. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
7. sep. 2021 11.58
Et nyt reformudspil fra regeringen vækker glæde nogle steder i fagbevægelsen, men ikke alle jubler.

Overordnet vækker regeringens nye reformudspil 'Danmark kan mere 1' jubel hos fagbevægelsen.

- Udspillet er ambitiøst, effektivt og retfærdigt. Vi får flere i job, vi får flere faglærte, og så kommer vi til at stå bedre rustet i den grønne omstilling. Og samtidig mindsker regeringen uligheden. Vi får også forbedret dagpengene de første tre måneder og dermed vores samlede flexicuritymodel', siger FH-formand Lizette Risgaard i en pressemeddelelse.

Hun bakkes op af Kim Simonsen, forbundsformand i HK, der hæfter sig ved, at de positive elementer af udspillet markant overskygger de negative: 

- Det ser rigtig godt ud. De positive ting opvejer klart de negative. For at bruge en fodboldmetafor står den 6-1 til regeringen. I HK er vi ikke glade for, der bliver skåret i dimittenddagpengene, men det er sjældent, man får alt, hvad man ønsker sig til jul, og overordnet set er det et positivt udspil. Jeg kan ikke huske, hvornår dagpengesystemet sidst er blevet forbedret. 

Allerede abonnent?

Glemt kodeord

Få adgang til

logo
Læs med gratis i 4 uger. Intet kreditort - ingen binding. Ja tak
Allerede abonnent?

Glemt kodeord