Fagforening kritiserer sammensætning af kulturbestyrelse

20220521-120349-L-7008x4672ma
Regeringen og aftalepartierne bag finansloven for 2022 blev tidligere på året enige om rammerne for et nyt Kulturens Analyseinstitut, der skal fungere som videnscenter. 18. august præsenterede kulturministeren bestyrelsen bag analyseinstituttet. (arkivfoto) Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
29. aug. 2022 14.58
Sektorformand for Kultur og Medier hos DM mener, at der mangler en repræsentant for kulturmedarbejdere i bestyrelsen for det nye Kulturens Analyseinstitut. 

Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) offentliggjorde for nylig bestyrelsen for det nye Kulturens Analyseinstitut. 

Men bestyrelsen mangler repræsentanter for kulturmedarbejdere, mener Anders Dalsager, der er sektorformand for Kultur og Medier hos fagforeningen DM. Det skriver Kulturmonitor

"Det er kulturmedarbejderne, der dag ud og dag ind arbejder for at give borgerne stærke kulturtilbud og konkret møder kulturbrugerne på udstillingen, på biblioteket og til koncerterne. De kender til de konkrete udfordringer ude på institutionerne og virksomhederne. En repræsentant for disse vil kunne gavne instituttets fokus og arbejde," siger Anders Dalsager til Kulturmonitor. 

Formand for den nye bestyrelse er filminstruktør Christina Rosendahl. I bestyrelsen sidder også blandt andre tidligere kulturminister Elisabeth Gerner Nielsen (R), der i dag er formand for Den danske Unesco-nationalkommission, samt Jakob Rathlev, der er prorektor for Erhvervsakademi Aarhus .

Allerede abonnent?

Glemt kodeord

Få adgang til

logo
Læs med gratis i 4 uger. Intet kreditort - ingen binding. Ja tak
Allerede abonnent?

Glemt kodeord