Fagforeningsdirektør fratræder øjeblikkeligt: Mistanke om fusk med forbundets midler

ks
Foto: Pressefoto
Direktør i Kommunikation og Sprog fratræder øjeblikkeligt efter mistanke om uberettiget tilegnelse af midler.

Direktør for fagforeningen Kommunikation og Sprog, John Stolberg, er fratrådt øjeblikkeligt grundet mistanke om, at han har misbrugt foreningens midler.

Det skriver foreningens formand, Per Lindegaard Hjorth, i en nyhed på foreningens hjemmeside.

- Vi har opdaget uregelmæssigheder, der tyder på, at vores direktør har tilegnet sig midler, han ikke var berettiget til. Derfor er han blevet bortvist, uddyber formanden til A4 Overenskomst.

John Stolberg har været direktør i forbundet i 11 år.

Kommunikation og Sprog har nu iværksat en ekstern revisionsundersøgelse, der skal udføres af konsulenthuset Deloitte. Derfor kan Kommunikation og Sprog ikke oplyse yderligere for nuværende, lyder det.

- Undersøgelsen er ikke færdig endnu, og derfor kan jeg ikke sige noget om omfang og periode. Men jeg har behov for at sige, at det ikke har betydning for vores drift eller medlemsydelser, siger Per Lindegaard Hjorth.

Er det en sag for politiet?

- Det skal undersøgelsen også afdække. Indtil videre er det rene spekulationer som jeg ikke kan kommenterer på, siger KS-formanden.

Nyheden om direktøren kommer lige midt i, at foreningen skal have ny forperson. I oktober meddelte Per Lindegaard Hjorth, at han efter 12 år på posten ville trække sig.

Han erstattes af Cathrine Holm-Nielsen, der starter til januar.

Kommunikation og Sprog, der kalder sig KS, har omkring 8000 medlemmer, der er "professionelle kommunikatører".

Forbundet er medlem af hovedorganisationen Akademikerne, der har omkring 430.000 medlemmer og består af 28 forskellige fagforeninger.

GDPR