Faglig kommentator:
Sygeplejersker vil spørge sig selv, om de hører hjemme i FH

Sygeplejersker_Aalborg_strejke_demo_Arkivfoto_Henning_Bagger_Ritzau_Scanpix
Sygeplejersker på gaden i Aalborg sommeren 2021. Arkivfoto. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
3. dec. 2021 06.00
Dette er en klumme. Indlægget er udtryk for skribentens egen holdning.
Vil Grete Christensen og hendes sygeplejersker være i FH efter at have fået det, som de oplever som en kold spand vand i hovedet af Lizette Risgaard? Det ligner en vinter med en pukkel af overarbejde for sygeplejerskernes formand.

EN AKUT CORONA-VINTERPAKKE i milliardstørrelse er på vej ud i det trængte danske sundhedsvæsen. Det har statsminister Mette Frederiksen (S) lovet de pressede sygeplejersker.

Dermed skaber regeringen på den korte bane ro og håber at afværge yderligere personaleflugt, så hospitalerne ikke kollapser hen over vinteren. Ligesom regeringen køber sig tid til at finde mere varige og holdbare løsninger.

I Fagbevægelsens Hovedorganisation og ikke mindst i Dansk Sygeplejeråd (DSR) har udsigten til en vinterpakke derimod ikke fået julefreden til at sænke sig. Tværtimod har vinterpakken udløst noget nær en vinterkrig mellem Grete Christensen og Lizette Risgaard. Men FH-formanden har vurderet, at den krig var lettere at kæmpe end den tredje verdenskrig, der ville bryde ud i FH, hvis kun sygeplejerskerne fik en økonomisk gevinst.

LÆS OGSÅ: Lizette Risgaards indgriben skaber fred i FH, men puster til ilden blandt sygeplejersker

Allerede abonnent?

Glemt kodeord

Få adgang til

logo
Få gratis adgang
Allerede abonnent?

Glemt kodeord