FAKTA:
Det genåbner mandag

20210224-181512-L-1920x1279we
Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix
TEMA: Corona i Danmark
15. mar. 2021 06.25
Mandag sker endnu en gradvis genåbning af samfundet. Nu kan afgangselever møde fysisk i skole hver anden uge.

Her kan du læse, hvilke regler der gælder for skolerne rundt omkring i landet.

De må møde 100 procent:

* Efterskoler, kostskoler og højskoler åbner i hele landet. (Elever, der bor på kostafdelinger på ungdomsuddannelser, kan først vende tilbage når uddannelsen er genåbnet).

* Grundskoler kan vende tilbage med 100 procent fremmøde på ikke brofaste øer.

De må møde 50 procent:

* Afgangselever i grundskoler samt på ungdoms- og voksenuddannelser i Østjylland, Sydjylland, Fyn samt Vest- og Sydsjælland kan vende tilbage hver anden uge.

De må møde en gang om ugen:

* Elever i 5.– 8.-klasse og ikke-afgangselever på ungdomsuddannelser i alle landsdele kan møde til udendørs undervisning én gang om ugen.

(Det samme gælder for afgangselever i grundskolen og afgangselever på ungdomsuddannelser i landsdele, hvor der endnu ikke er åbnet for 50 procent fremmøde).

Sådan bliver reglerne for test:

* I grundskolen gælder en kraftig opfordring til, at personale og elever kan fremvise en negativ coronatest, der er højst 72 timer gammel, når de møder fysisk op på skolen.

* På ungdomsuddannelserne er det et krav, at personale og elever kan fremvise en negativ coronatest, der er højst 72 timer gammel, når de møder fysisk op på skolen.

Andet i aftalen:

* Udvalgsvarebutikker på 5000 kvadratmeter eller derover kan have op til 250 kunder, og tidsbestilling fjernes som krav for butikker på under 10.000 kvadratmeter.

* Kravet om tidsbestilling kan fraviges, hvis der etableres en anden model, der reducerer risikoen for sammenstimling. Modellen vil blive drøftet i sektorpartnerskabet for detailhandlen.

Kilder: Justitsministeriet, Ritzau.

/ritzau/