Formand for FGU Danmark trækker sig efter sager om upassende adfærd

20220331-193320-6-1920x1280we
Henrik Hvidesten var indtil for nylig både borgmester i Ringsted samt formand for FGU Danmark. Nu har han trukket sig fra begge dele. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Søndag trak Henrik Hvidesten (V) sig fra sin borgmesterpost i Ringsted Kommune, og nu trækker han sig også fra posten som formand for FGU Danmarks bestyrelse.

Henrik Hvidesten vil ikke længere være formand for FGU Danmarks bestyrelse og trækker sig samtidig helt ud af bestyrelsen. 

Det fortæller sekretariatschef i FGU Danmark Lisa Goth til A4 Uddannelse.

"Vi er blevet oplyst om, at han trækker sig fra posten," siger hun. 

Det sker i kølvandet på, at Ekstra Bladet i sidste uge bragte en række artikler om upassende adfærd fra Henrik Hvidestens side til en fest i forbindelse med Kommunaløkonomisk Forum i Aalborg 11. og 12. januar i år. 

Søndag kom der så yderligere pres på Henrik Hvidesten, da DR bragte en lignende historie fra samme arrangement, men denne gang med et navngivent offer, nemlig byrådsmedlem i Køge Kommune Mette Jorsø (RV). 

Fortsætter i byråd

Historierne om Henrik Hvidesten fik ham søndag til at trække sig fra sin borgmesterpost i Ringsted Kommune, hvor han har siddet i ti år. 

"Selvom de sidste dage også har budt på megen opbakning og opmuntrende henvendelser, må jeg konstatere, at jeg ikke længere kan bede mit politiske flertal om fortsat at bakke mig op som borgmester. Derfor vil jeg trække mig som borgmester i Ringsted Kommune," skrev Henrik Hvidesten på Facebook.

Han oplyste samtidig, at han fortsætter som medlem af byrådet i Ringsted Kommune. 

Sekretariatschef i FGU Danmark Lisa Goth kan ikke oplyse, hvem den næste formand for FGU Danmarks bestyrelse bliver, men hun fortæller, at processen allerede er i fuld gang.

Første step er, at KL skal udpege et nyt medlem til bestyrelsen i FGU Danmark. Herefter skal der i bestyrelsen udvælges en ny formand. 

KL har ikke ønsket at give en kommentar til A4 Uddannelse.