FH-formand Lizette Risgaard erkender upassende adfærd

20230428-071633-A-1920x1277we
FH-formand Lizette Risgaard erkender at have opført sig upassende. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Lizette Risgaard erkender selv, at hun har opført sig upassende efter en række anklager. Djøf er gået ind i en konkret sag om en tidligere FH-medarbejder, som har oplevet grænseoverskridende adfærd.

En række unge mænd i fagbevægelsen og den politiske verden anklager nu formand for Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) Lizette Risgaard for upassende og krænkende adfærd gennem en årrække.

Det skriver Berlingske og Ekstra Bladet.

Torsdag aften erkendte og undskyldte Lizette Risgaard selv sin upassende adfærd på Facebook.

"Jeg må erkende, at jeg har udvist en upassende adfærd. Jeg har handlet uprofessionelt som leder. Og jeg har slet ikke været bevidst om min egen position og den magt, som naturligt følger med," skriver FH-formanden blandt andet, hvor hun også giver en uforbeholden undskyldning.

Alle mænd i artiklerne optræder anonymt af frygt for konsekvenserne, og Berlingske og Ekstra Bladet kan fortælle om i alt ti episoder, hvor Lizette Risgaard ifølge de unge mænd har udvist upassende adfærd. Episoderne er alle foregået i perioden fra 2016 til 2021.

Berlingske kan blandt andet beskrive en episode med en tidligere studentermedhjælper i FH, der under en julefrokost oplevede, at FH-formanden var lidt for nærgående på dansegulvet, og til en julefrokost flere år senere, at Lizette Risgaard klappede ham på bagdelen tre gange.

Djøf kører sag om upassende adfærd

Fredag morgen var der indkaldt til ekstraordinært møde i forretningsudvalget i FH, som i skrivende stund stadig står på.

Politiken har samme morgen kunnet fortælle, at Djøf kører en konkret sag med en tidligere FH-medarbejder, som har oplevet grænseoverskridende adfærd.

Da der er tale om en personsag, vil Djøf imidlertid ikke kommentere sagen yderligere over for avisen.