Lizette Risgaard til arbejdsgivere: Tosset at stirre sig blind på udenlandsk arbejdskraft

20211112-101706-L-1920x1280we__1_
- Milliardgevinsten ved at ledige kommer i arbejde gør det bare endnu mere tosset, at arbejdsgiverne bliver ved med at stirre sig blinde på udenlandsk arbejdskraft, siger Lizette Risgaard. (Arkivfoto) Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson/Ritzau Scanpix
De mange ledige, der er kommet i arbejde under coronakrisen, giver samfundet en årlig gevinst på 9 mia. kr. Derfor burde arbejdsgiverne droppe det store fokus på udenlandsk arbejdskraft og i stedet fokusere på at få flere ledige i arbejde, mener FH-formand.

Arbejdsgiverne burde hellere fokusere på at få endnu flere danskere i arbejde end at stirre sig blinde på at få udenlandsk arbejdskraft til landet.

Sådan lyder det fra formand for Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH), Lizette Risgaard.

LÆS OGSÅ: Debat: Løsningen på manglende arbejdskraft ligger lige for fødderne

Siden februar 2020 er omkring 17.000 dagpengemodtagere og 16.000 kontanthjælpsmodtagere kommet i beskæftigelse. De færre dagpenge-og kontanthjælpsmodtagere sammenlignet med perioden før corona giver staten en nettogevinst på cirka ni mia. kroner for hvert år, de er i arbejde i stedet for at være på dagpenge og kontanthjælp, viser beregningerne.

- Tallene viser med al ønskelig tydelighed, at danske hænder er klar til at tage fat. Det burde være en tydelig vejviser til arbejdsgiverne om at holde op med kun at kigge langt ud i verden efter nye medarbejdere, siger FH-formanden i en pressemeddelelse

Arbejdsgivere vil have sænket beløbsgrænsen

Hun peger på, at mange af de danske dagpenge- og kontanthjælpsmodtagere nok ikke var kommet i arbejde, hvis beløbsgrænsen var blevet sænket, som arbejdsgiverne ønsker.

Arbejdsgiverne og de borgerlige partier har længe kæmpet for at få sænket beløbsgrænsen. Ordningen giver udlændinge fra lande uden for EU adgang til at arbejde i Danmark, hvis de tjener over 445.000 kroner om året. Arbejdsgiverne vil have den sænket til 360.000 kroner. 

- Milliardgevinsten ved at ledige kommer i arbejde gør det bare endnu mere tosset, at arbejdsgiverne bliver ved med at stirre sig blinde på udenlandsk arbejdskraft, siger Lizette Risgaard.

Arbejdsgiverne afviser, at der er en modsætning mellem flere danskere i arbejde og flere udlændinge. 

- I samme periode har vi også sat rekord i beskæftigelsen for udlændinge. Det har på samme måde været en kæmpe succes. Perioden viser, at der sagtens kan være fremgang på begge områder, siger vicedirektør i Dansk Industri (DI), Steen Nielsen, til Berlingske.

GDPR