Trods alarm fra minister: Nul nye hænder til arbejdsmarkedet i udspil til finanslov

20210830-150228-L-1920x1280we
Nicolai Wammen præsenterede mandag regeringens finanslovsforslag. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Der er ikke noget i regeringens finanslovsudspil, der afhjælper problemet med den massive mangel på arbejdskraft, viser nyt svar.

Et brandvarmt emne på den politiske dagsorden lige for tiden er mangel på arbejdskraft. Det gjorde sig også gældende, da finansminister Nicolai Wammen (S) mandag præsenterede regeringens finanslovsforslag.

Her talte ministeren også med alvorlig mine om erhvervslivets kvaler med at finde medarbejdere. Udspillet, han præsenterede, indeholdt dog ikke nye hænder til at afhjælpe problemet.

Det viser et svar til Jyllands-Posten fra Finansministeriet.

LÆS OGSÅ: Fagfolk tvivler på spådom om mangel på 100.000 faglærte

Her skriver ministeriet, at 'der ikke er nogen isoleret effekt på arbejdsudbuddet som følge af finanslovforslaget for 2022.'

Det får både Konservative og Venstre til at kritisere regeringen.

- Det er paradoksalt, at regeringen bruger så mange kræfter på at forklare, hvor alvorligt situationen er, når man samtidig ikke i den vigtigste aftale overhovedet – nemlig finansloven – er i stand til at give nogle bud på, hvordan man skaber et større arbejdsudbud, siger finansordfører Troels Lund Poulsen (V) til Jyllands-Posten.

Finansordfører Rasmus Jarlov (K) peger på, at det er svært at lave mærkbare beskæftigelsesreformer, der kan afhjælpe det akutte problem, hvis ikke det sker i forbindelse med finansloven.

Det har ikke været muligt for Jyllands-Posten at få et interview med Nicolai Wammen. Han henviser i stedet til beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S), der afviser kritikken.

- Vi mener det bestemt alvorligt, og vi både kan og vil gøre noget ved situationen, siger Peter Hummelgaard til avisen. Tirsdag indkaldte han arbejdsmarkedets parter til trepartsforhandlinger, der netop skal søge at afhjælpe problemet med mangel på arbejdskraft.

LÆS OGSÅ: Minister indkalder til trepartsforhandlinger om arbejdskraft

GDPR