Regeringspartier er positive for forslag om at skærpe loven mod diskrimination af forsikringskunder

20230321-133639-L-1920x1280we
Moderaternes ligestillingsordfører Rosa Eriksen. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Tilsynet med forsikringsselskaber skal styrkes, så forsikringskunder i højere grad kan beskyttes mod diskrimination, foreslår Institut for Menneskerettigheder, der vil have en lovændring.

Det skal være vanskeligere for forsikringselskaber at diskriminere potentielle kunder.

Derfor bør loven mod diskrimination skærpes, lyder et forslag fra Institut for Menneskerettigheder. Det skriver A4 Ligestilling.

Konkret lyder forslaget, at regeringen ændrer loven, så også handicap, seksuel orientering, kønsidentitet, kønsudtryk, kønskarakteristika, etnicitet og race omfattes som beskyttelsesgrunde.

I dag er det kun kønsdiskrimination, der specifikt er nævnt i forsikringsligebehandlingsloven. Det er Finanstilsynet, som fører tilsyn med forsikringselskaberne, og en lovændring vil styrke tilsynet, så de kan blive bedre til at spotte og gribe ind overfor diskrimination, vurderer Institut for Menneskerettigheder.

“Vi vil gerne sikre, at Finanstilsynet får en mere direkte tilsynskompetence over for forsikringsselskaberne, når det kommer til diskrimination,” siger Morten Wøldike, der er chef for ligebehandling.

Forslaget får en varm modtagelse af regeringspartierne.

“Det er en rigtig god idé, hvis Finanstilsynet får bedre mulighed for at føre tilsyn med, at forsikringsselskaberne overholder loven for diskrimination," siger Rosa Eriksen, ligestillingsordfører hos Moderaterne til A4 Ligestilling.

Socialdemokratiets ligestillingsordfører, Trine Bramsen, ser også positivt på forslaget og vil bringe det op med den relevante minister.

"Det er et relevant indspark, som jo også er blevet aktualiseret af konkrete sager på det seneste," siger Trine Bramsen til A4 Ligestilling.

I januar kom det frem, at homoseksuelle mænd, der tager forebyggende HIV-medicin, i årevis var blevet afvist eller udmeldt af sygeforsikring Danmark. Det medførte massiv kritik og sygeforsikringen har nu ændret praksis. 

  

GDPR