EP-kandidater fra regeringspartier er mod lempelse af regler for udenlandsk arbejdskraft

epkandidatercollage-medium_32
Bergur Løkke Rasmussen (M), Marianne Vind (S) og Morten Løkkegaard (V) stiller alle op til EP-valget 9. juni. Foto: Frank Cilius/Ritzau Scanpix/Pressefoto/Søren Zeuth/Emil Helms/Ritzau Scanpix
Et markant flertal af EP-kandidater fra regeringspartierne mener ikke, at de kan hjælpe regeringen med at indfri ambitionerne om mere udenlandsk arbejdskraft fra Bruxelles.

Statsminister Mette Frederiksen (S) har kaldt arbejdskraft for “vor tids vigtigste valuta”. 

Alligevel afviser et flertal af kandidatene til det forestående valg til Europa-Parlamentet fra Socialdemokratiet, Venstre og Moderaterne at lempe reglerne for indvandring for arbejdstagere fra tredjeverdens lande til EU.

Det viser en survey blandt alle opstillede kandidater til valget, som A4 Medier har foretaget.

En af de kandidater, der ikke mener, at EU bør tiltrække mere udenlandsk arbejdskraft, er Socialdemokratiets nuværende parlamentsmedlem Marianne Vind.

“I dag er der nul problemer med at skaffe kvalificeret arbejdskraft til EU,” siger hun til A4 Beskæftigelse.

LÆS HELE ARTIKLEN på A4 BESKÆFTIGELSE: Flertal af EP-kandidater fra regeringspartier vil ikke lempe EU-regler for udenlandsk arbejdskraft

Hos Socialdemokratiet har fem ud af seks af de kandidater, der har besvaret spørgeskemaet, svaret nej til spørgsmålet om, hvorvidt man på EU-plan bør lempe reglerne for indvandring for arbejdstagere fra tredjeverdens lande. Det samme har fem ud af syv kandidater fra Moderaterne og tre ud af fem kandidater fra Venstre.

Morten Løkkegaard, der er spidskandidat for Venstre, mener heller ikke, at international arbejdskraft er et område, EU skal blande sig i. Det er medlemslandenes ansvar, lyder det i et skriftligt svar til surveyen.

Bergur Løkke Rasmussen fra Moderaterne mener, at den fremstilling er forsimplet, og han ser ingen hindringer i både at arbejde for mere arbejdskraft i København og Bruxelles. 

“Vi bliver nødt til også at indse, at vi ikke kan klare alting, og derfor skal vi også være åbne for andre metoder til at få den højtuddannede arbejdskraft, vi har brug for. Derfor mener jeg helt klart, at det også kan være en EU-opgave,” slår han fast over for A4 Beskæftigelse.

Der er valg til Europa-Parlamentet i Danmark søndag 9. juni.

GDPR