FOA:
Medarbejdere i psykiatrien skal navnebeskyttes

20201231-132328-L-1920x1271we
Sådan så det ud ved et bosted i Fårevejle, hvor en 29-årig beboer blev dræbt d. 30. december. Foto: Jokum Tord Larsen/Ritzau Scanpix
7. jan. 2021 06.10
- Når der sker vold, trusler og drab er det symptomet på, at man alt for længe har sparet på sengepladserne og personaleressourcerne og i det hele taget underprioriteret psykiatrien, siger sektorformand i FOA, Torben Klitmøller Hollmann.

Om få uger skal politikerne beslutte, om det skal være muligt for ansatte i psykiatrien at erstatte deres fulde navn med et tjenestenummer, når de skriver i en journal.

LÆS OGSÅ: FOA efter drab på bosted: Dybt tragisk at det bliver ved

Det er på tragisk vis blevet et forslag, der er mere relevant end nogensinde før. Den 30. december blev de ansatte i psykiatrien og socialpsykiatrien endnu engang mindet om, hvor farligt det kan være at arbejde med psykisk syge, da en 29-årig mand blev dræbt af en beboere på et bosted i Fårevejle.

Dertil kan lægges, at 146 medarbejdere på bo- og væresteder har fået anerkendt posttraumatisk belastningsreaktion (PTSD) som arbejdsskade i 2013-2019. Det oplyser FOA på baggrund af tal fra Arbejdsmarkedets Erhvervssikring.
Til sammenligning har i alt 32 ansatte i politiet fået anerkendt PTSD som arbejdsskade i samme periode.

Allerede abonnent?

Glemt kodeord

Få adgang til

logo
Få gratis adgang
Allerede abonnent?

Glemt kodeord