Stress-eksperter advarer: Aktørers særinteresser for enkelte grupper afsporer dagsordenen

20230614-141116-L-1920x1280we
Genrefoto. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Vi risikerer at afspore stress-debatten, hvis vi konstant fokuserer på "smalle dagsordener" som neurodivergens, seniorpolitik eller specifikke faggruppers arbejdsforhold, siger to af landets førende stress-eksperter.

"Smalle dagsordener" om for eksempel nybagte forældres vilkår på arbejdsmarkedet, menopause, neurodivergens, seniorpolitik, livsfasepolitik og specifikke faggruppers arbejdsforhold fylder i stigende grad, når vi snakker om stress og arbejdsvilkår. 

Men forfatter, forsker og erhvervspsykolog Malene Friis Andersen advarer nu om, at lade de smalle dagsordener overtage stress-debatten. 

"Vi skal være varsomme med, at de her smalle dagsordener ikke forskubber og forskyder vores samtale om de egentlig grundlæggende fælles problemer, når det kommer til stress," siger hun til A4 Arbejdsmiljø.

LÆS HELE ARTIKLEN OP A4 ARBEJDSMILJØ: Førende stress-eksperter advarer: Aktørers særinteresser afsporer dagsordenen

Hun kan selv have svært ved at følge med i alle de nye tal, bøger og vinkler på stress-debatten. Og hun er bekymret for, at det også er tilfældet for lederne ude på de enkelte arbejdsplads, der i sidste ende er dem, der har ansvaret for at sætte de rette tiltag i gang.

Både Malene Friis Andersen og Yun Ladegaard, ph.d. erhvervspsykolog og udviklingsdirektør i Necto, mener, at flere af de "smalle dagsordener" er relevante. Men deres budskab er, at vi har glemt, at der er langt flere fællesnævnere, end der er forskelle mellem de enkelte grupper, når vi taler om stress.

GDPR