Faglig kommentator: Det ser ud til, at 3F har fundet sin nye formand

20211129_84A9120__2_
Meget tyder på, at Henning Overgaard vælges til ny formand på 3Fs ekstraordinære kongres i Odense 8. april.
TEMA: 3F formandsvalg
Forhåndsfavoritterne har i denne uge en efter en afvist, at de er kandidater til posten som forbundsformand for 3F. Dermed er der reelt kun en kandidat til den magtfulde post, og det er der en god grund til, mener faglig kommentator.

For blot en måned siden havde forbundssekretæren hos 3F Henning Overgaard ikke i sin vildeste fantasi forestillet sig, at han til foråret meget vel kan overtage formandsposten hos landets største fagforbund. 

Men omstændigheder har gjort, at alt nu tyder på, at Overgaard inden længe kan rykke ind på formandskontoret, som blev ledigt efter afsløringerne af Per Christensens dobbeltliv i januar. 

I sidste uge meldte Henning Overgaard sit kandidatur, foreløbig som den eneste. Siden har flere andre forhåndsfavoritter til formandsposten proklameret, at de ikke ønsker at gøre ham selskab. 

LÆS OGSÅ: 3F's forbundssekretær Søren Heisel: Jeg er ikke formandskandidat

Såvel 3F's konstituerede formand Tina Christensen som forbundssekretær Søren Heisel har tidligere i denne uge meddelt, at de ikke ønsker at udfordre Overgaard i et kampvalg på en ekstraordinær kongres den 8. april.

Onsdag oplyser Mads Andersen, formand for 3F’s Industrigruppe, til Fagbladet 3F, at han heller ikke er kandidat. Heller ingen af de seks gruppeformænd, der alle sidder i 3F’s øverste organ, Daglig Ledelse, er kandidater, skriver Fagbladet. 

- Det ser ud til, at 3F allerede har en ny formand. 

Det konkluderer A4's faglige kommentator, Gitte Redder. 

LÆS OGSÅ: Konstitueret 3F-formand Tina Christensen stiller ikke op som forbundsformand

Hun har svært ved at se, at der skulle komme en lokal afdelingsformand i sidste øjeblik og være en alvorlig udfordring for Henning Overgaard. 

Henning Overgaard er den rigtige profil for 3F

3Fs hovedbestyrelse opfordrer kandidater til at melde sig på banen inden den 1. marts. Det er dog muligt at vente med at stille op helt frem til den ekstraordinære kongres i Odense den 8. april.

- Det er ikke udelukket, at der kommer andre kandidater. Men der har tilsyneladende været en masse samtaler på kryds og tværs, og man har besluttet, at Henning Overgaard er den rigtige profil for 3F. Derfor er de andre faldet fra en efter en, mener Gitte Redder. 

Ifølge den faglige kommentator er der formentlig allerede lagt en kabale i 3F-toppen med Overgaard i spidsen. 

Har modtaget overvældende opbakning 

Selv oplyser Overgaard til A4 Overenskomst, at han har modtaget overvældende mange opfordringer til at stille sig i spidsen for forbundets godt 260.000 medlemmer. 

Ifølge Gitte Redder har Henning Overgaard alle muligheder for at blive en stærk forbundsformand for landets største fagforbund. 

- Han kender sin organisation indefra. Han startede sin faglige karriere med at være tillidsrepræsentant i frysehuset på Esbjerg Havn, og siden har han arbejdet sig op og haft en lang række roller både lokalt og i forbundssekretariatet. Han kender alt og alle, han kender dagsordenen hos 3F, og gennem årene har han lært at være en pragmatisk forhandler, fortæller Gitte Redder. 

LÆS OGSÅ: Kølehus-socialisten, der kom ind fra kulden: Henning Overgaard vil være formand for 3F

- Henning Overgaard har allerede visioner og ambitioner for, hvad han vil som formand. I og med at kabalen er lagt, og han allerede har lavet sine alliancer i toppen af 3F, så vil de spille med ham og ikke imod ham. Derfor har han et rigtig godt udgangspunkt til at blive en dygtig formand, tilføjer hun.

GDPR