Forsker:
Intet behov for at coronateste kæledyr

20210208171545698_1000
Studier har vist, at hunde, katte, kaniner og andre kæledyr godt kan blive smittet med corona. Men det spiller ifølge de danske myndigheder ikke så stor en rolle i smittespredningen, at der er grund til at følge Sydkoreas eksempel og åbne for gratis coronatest af dyrene. (Arkivfoto) Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
TEMA: Corona i Danmark
8. feb. 2021 17.57
I Sydkorea kan kæledyr testes for corona. Det giver ingen mening i Danmark, mener ekspert i dyresygdomme.

Har man et kæledyr med coronasymptomer og bor i den sydkoreanske hovedstad, Seoul, kan dyret fremover blive testet på statens regning. Det har den lokale regering besluttet mandag.

Men giver det mening at teste vores pelsede venner? Ikke hvis man spørger Fødevareministeriet. I Danmark har man konstateret smitte hos hund, kat og mink. Men det vurderes fortsat, at kæledyr ikke spiller en rolle i smittespredningen.

Der er nemlig intet, der tyder på, at vores kæledyr bringer smitten med coronavirus med sig en grad, der påvirker smittespredningen mellem mennesker. Det fortæller Anne Sofie Hammer, der som lektor ved Institut for Veterinær- og Husdyrvidenskab på Københavns Universitet har særlig ekspertise i sygdomme hos pelsdyr og vildt.

- Med den viden, vi har nu - både i Danmark og i udlandet - er der intet, der tyder på, at vores kæledyr smitter eller bliver syge i en grad, der gør, at det giver mening at teste dem, siger hun.

Allerede abonnent?

Glemt kodeord

Få adgang til

logo
Få gratis adgang
Allerede abonnent?

Glemt kodeord