Forskere bag ny bog:
Det er muligt at have ordnede forhold i platformsøkonomien

20211123-171010-L-4466x3053ma
I flere er år er løn- og arbejdsvilkårene gennem platformstjenester blevet stærkt kritiseret. EU-Kommissionen forhandler lige nu et forslag, der skal sikre platformsarbejdernes sociale sikkerhedsnet. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
23. aug. 2022 06.00
Platformsøkonomien er formentlig en stor del af fremtidens arbejdsmarked, hvor både arbejdsgiver og arbejdstager efterlyser mere fleksibilitet. Derfor er det vigtigt at sikre de løse arbejdstageres sociale sikkerhedsnet. Og det kan rent faktisk også lade sig gøre, skriver to forskere i ny bog.

Kørselstjenesten Uber nåede kun at operere i Danmark i 2,5 år, før den lukkede, da en ny taxalov blev indført i 2017. 

Politisk så man Uber som en trussel mod den danske model, og i en årrække har der også været debat om løn, arbejdsvilkår og sikkerhedsnet blandt de løse arbejdere ved blandt andet leveringstjenesten Wolt.

Den digitale platformsøkonomi har altså et noget blakket ry. Men to forskere fra Forskningscenter for Arbejdsmarkeds- og Organisationsstudier (FAOS) ved Københavns Universitet argumenterer i en ny bog for, at det er muligt at have ordnede forhold i platformsøkonomien. 

LÆS OGSÅ: Gitte Redder: Vi skaber et nyt proletariat af chauffører og bude

Allerede abonnent?

Glemt kodeord

Få adgang til

logo
Læs med gratis i 4 uger. Intet kreditort - ingen binding. Ja tak
Allerede abonnent?

Glemt kodeord