Forsyningskrise rammer 190.000 danske job

20180928-092838-A-1920x1393we
Lige over 140.000 job inden for industrien er ramt af forsyningskrisen. (Arkivfoto) Foto: Henning Bagger/BAG/Ritzau Scanpix
9. nov. 2021 08.27
Ti procent af de privatansatte i Danmark er ramt er påvirkede af forsyningskrisen, viser nye beregninger.

191.730 danske job er ramt af den forsyningskrise, der raser lige nu.

Det svarer til cirka ti procent af de privatansatte i Danmark. Det viser beregninger, som Danske Bank har lavet, skriver Berlingske.

Lige over 140.000 job inden for Industrien er ramt, mens det gælder næsten 51.000 job inden for byggeriet. At de mange job er ramt, er ikke ensbetydende med, at de er i fare. Både arbejdsgiverne og fagforeningerne inden for særligt industrien er dog bekymrede, fordi jo længere en forsyningskrise varer, desto større er risikoen for, at virksomhederne må afskedige.

- Manglen på materialer kan sætte sig i form af højere priser, som vi allerede i dag ser det i både i USA og i EU. Den voldsomme materialemangel kan være en midlertidig konsekvens af den seneste tids nedlukninger verden over, men det kan også være begyndelsen på en større forsyningskrise, hvis konsekvenser vi endnu ikke har set, siger cheføkonom i Dansk Metal Thomas Søby til Berlingske.

Cheføkonom i Dansk Industri Allan Sørensen siger til Berlingske, at problemet aldrig har været større end nu. Han fremhæver, at mangel på materialer og medarbejdere udløser produktionsstop, længere leveringstider og tabt indtjening