Frygt for eksplosion i mangel på praktikpladser:
Foreslår lønkompensation for at tage lærlinge

20150127-172429-L-1920x1025we
Allerede før covid-19-krisen sendte økonomien på usikker kurs, var der problemer med at skaffe nok praktikpladser til erhvervsskoleelever. Nu kan manglen på pladser stige voldsomt. Foto: Morten Stricker/Midtjyske Medier/Ritzau Scanpix
TEMA: Corona i Danmark
6. maj 2020 09.58
Tusindvis af erhvervsskoleelever kan om kort tid stå uden praktikplads. Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier foreslår, at man lønkompenserer virksomheder. Men opbakningen til forslaget er begrænset. Børne- og undervisningsministeren fastslår, at der knokles for at finde løsninger.

Sommeren er lige om hjørnet. For omkring 14.500 unge betyder det, at de skal ud i praktik, da de inden for de næste par måneder afslutter deres grundforløb på landets erhvervsskoler.

LÆS OGSÅ: Færre end forventet har mistet praktikplads: 'Lønpakkerne ser ud til at virke'

Men meget tyder på, at coronakrisen har gjort de unges odds for at finde en praktikplads endnu dårligere, end det allerede var. Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier (DEG) frygter, at antallet af elever uden en praktikplads kommer til at eksplodere.

Det får nu direktør i DEG Lars Kunov til at gå ud med et nyt forslag: Alle virksomheder, der tager en erhvervsskoleelev i praktik, skal kompenseres økonomisk i omkring et år.

Allerede abonnent?

Glemt kodeord

Få adgang til

logo
Få gratis adgang
Allerede abonnent?

Glemt kodeord