Frygter krav om test: - Gør det umuligt at være jobpendler

20200314-161242-6-1920x1280we
Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Greater Copenhagen frygter, at forslaget om at fremvise negativ PCR-test ved indrejse til Danmark vil gå ud over økonomien i Øresundsregionen.

- Vi vil indstille til, at vi indfører krav om, at man før, man ankommer til Danmark, er i besiddelse af en negativ test. Det gælder uanset vaccinationsstatus.

Sådan lød det tidligere onsdag fra sundhedsminister, Magnus Heunicke (S) på et pressemøde om coronasituationen i Danmark.

Men den udmelding vil føre til en de facto lukning af landets grænser og gå hårdt udover både Øresundsregionens økonomi og mange pendlere, mener Greater Copenhagen.

Det skriver TV 2 Lorry.

LÆS OGSÅ: Succes: 48 svenskere ansat i Danmark efter jobmesse

- Svenske grænsependlere er af afgørende betydning for både den danske og svenske økonomi. Krav om PCR-test vil være det samme som at lukke grænsen, da det i dagligdagen vil være noget nær umuligt at være jobpendler i grænselandet, siger Carl Johan Sonesson.

Han er både formand for Greater Copenhagen og regionsrådsformand for Region Skåne. Han håber på, at pendlere vil blive undtaget fra kravet.

Sådan lyder det også fra den administrerende direktør i Greater Copenhagen, Tue David Bak.

- Vi erkender nødvendigheden af, at sundhedsmyndighederne indfører tiltag til at begrænse smitten i samfundet, men at lukke grænsen er ikke løsningen. Det har vi sagt i snart to år, og vi frygter, at dagens udmeldinger fra de danske sundhedsmyndigheder fører til en reel nedlukning af de danske grænser eller så stramme kontrol- og testkrav, at det igen er jobpendlerne og det dansk-svenske samarbejde, der står for skud, siger han.

Udmeldingen fra sundhedsministeren kommer samme dag, som den svenske regering meldte ud, at man fra svensk side også vil skærpe indrejsereglerne, så man fra den 28. december skal kunne fremvise en maksimalt 48 timer gammel negativ coronatest ved indrejse til Sverige.

Her gælder dog lidt mere lempelige krav for pendlere i Øresundsregionen. De skal kunne fremvise en negativ test, der er maksimalt en uge gammelt, lød det fra den svenske regering i en pressemeddelelse.

GDPR