Redder: "Ikke kun Dansk Metal og 3F var imod permanent trepart - det var et stort flertal"

20230428-112821-L-1920x1283we
Fagbevægelsens Hovedorganisation afviser regeringens ide om at etablere en permanent trepartsinstitution. Foto: Emil Nicolai Helms/Ritzau Scanpix
I FH's forretningsudvalg er man de seneste måneder blevet mere og mere lunken over for ideen om en permanent trepartsinstitution. I denne uge kom det så frem, at FH nu helt har afvist den udstrakte hånd fra Christiansborg. Hør hvorfor i det nyeste afsnit af 'Fagbevægelsen Uden Filter'.

Fagbevægelsen uden Filter udkommer hver torsdag og kan høres gratis på blandt andet Spotify og Apple podcasts.

Efter et års ros og skåltaler fra fagbevægelsens side om SVM-regeringens plan om at etablere en permanent trepartsinstitution, skrev TV 2 tirsdag, at man i Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) nu havde afvist selvsamme ide. 

Hvordan hænger det sammen?

Ifølge A4 Mediers faglige kommentator, Gitte Redder, skyldes det en stigende bekymring om ideen fra et flertal i FH's forretningsudvalg.

Årsagen er blandt andet, at man anser trepartssamarbejdet for velfungerende i dag, og man fra flere steder er bekymret for at blive "sovset ind i nogle nødvendige reformspor, som, fagbevægelsen måske ikke synes, er så nødvendige," siger Gitte Redder i A4 Mediers podcast, Fagbevægelsen Uden Filter. 

Men Gitte - i artiklen fra TV 2 var det i høj grad udlagt, som om at det var 3F og Dansk Metal, som især havde været imod det her og nærmest havde vredet armen om på FH-formand Morten Skov Christiansen? Er det også sådan, at du hører det? 

"Nej, det billede kan mine kilder ikke helt bekræfte. Tværtimod siger de, at der var et overvældende stort flertal, der var enige i de mange ulemper, der kan være ved en trepart. Og det var ikke kun Dansk Metal og 3F - det var et stort flertal af forbundene," siger Gitte Redder.

LÆS OGSÅ: Madsen: FH-kovending misser historisk chance

I det nyeste afsnit vender vi også de igangværende overenskomstforhandlinger. Er finansminister Nicolai Wammen (S) den store vinder af OK24, efter at rammen endte på 8,8 procent?

Hør svaret i 'Fagbevægelsen Uden Filter'.

Listen to "OK24 kører på skinner, mens FH forkaster trepartsinstitution" on Spreaker.

GDPR