Podcast: Manglen på en aktivistisk fraktion er en gave for Dorthe Boe Danbjørg

20210907-095421-L-1920x1280we
Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Dansk Sygeplejeråd risikerer at miste indflydelse og anseelse, hvis sygeplejerskerne stemmer nej ved OK24, siger A4 Mediers faglige kommentator Gitte Redder i ugens afsnit af Fagbevægelsen Uden Filter.

Fagbevægelsen uden Filter udkommer hver torsdag og kan høres gratis på blandt andet Spotify og Apple podcasts.

Sundhedskartellet landede mandag en ny overenskomst med Danske Regioner. Her blev en stor del af de ekstraordinære lønkroner fra trepartsaftalen i december udmøntet, så sygeplejersker med eksempelvis fire års anciennitet og 25 timers skæve vagter om måneden kan se frem til 5.800 kroner mere om måneden. 

Er det så nok til at få et "ja" igennem? 

Selvom sygeplejerskerne er en af de mere uforudsigelige faggrupper, så hælder A4 Mediers faglige kommentator Gitte Redder til et ja.

Det skyldes især, at de aktivistiske fraktioner, som spillede en stor rolle under OK21 - såsom Danske Sygeplejersker - nu er nedlagt.

LÆS OGSÅ: Redder: 2024 kan blive en ny begyndelse for Dansk Sygeplejeråd 

"Danske Sygeplejersker de var jo en af årsagerne til, at der var så mange, der gik på barrikaderne og fik stemt nej til Grete Christensens anbefaling af et "ja" i 2021 ," siger Gitte Redder i denne uges afsnit af Fagbevægelsen Uden Filter.

Lyt til hele afsnittet, hvor vi også vender det kommende formandsopgør i HK Stat her.

Listen to "[87] Lønhop til sygeplejersker og formandsopgør i HK Stat" on Spreaker.

GDPR