Gitte Redder: Hvornår får vi en jordbær-sommer uden social dumping?

Gitte_Redder_bred__1_
Dette er en klumme. Indlægget er udtryk for skribentens egen holdning.
Jordbærplukkere fra udlandet spises af med elendige akkordsatser, og mange unge knokler i isboder og på campingpladser uden kontrakter. Det er super vigtigt, at 3F og Jobpatruljen holder vågent øje med det danske arbejdsmarked i sommervarmen.

ER EN AKKORDLØN PÅ 45 KRONER for at plukke en kasse jordbær på 5,2 kilo fair?

3F Aalborg mener, at det er en ringe løn og er derfor gået i kødet på en af Danmarks største jordbærproducenter Føltved ApS.

Jordbærplukkerne arbejder under alt for ringe vilkår og får en løn, som slet ikke står mål med det arbejde, de laver, mener Kasper Johansen, formand for Den Grønne Gruppe i 3F Aalborg ifølge Fagbladet 3F.

LÆS OGSÅ: Flertal sænker beløbsgrænse for udenlandsk arbejdskraft

Det er ikke svært at gætte, hvad Føltveds ejer og direktør Peter Jakobsen mener om den sag. Han afviser blankt, at firmaets 60 – 80 voksne udenlandske plukkere har dårlige løn- og arbejdsvilkår.

”Det har 3F intet begreb om. Plukkerne har det udmærket”, siger jordbæravleren til Fagbladet 3F.

PLUKNING AF JORDBÆR OG ÆRTER er sæsonarbejde, hvor hundredevis af rumænere, polakker, litauere og andre østeuropæere typisk kommer til Danmark i to-tre sommermåneder.

Nogle bliver ansat på overenskomst, men rigtig mange kommer hertil via vikarbureauer. Hos Føltved er det bemandingsselskabet, Vitokan Danmark ApS, der hyrer udlændingene.

Af Vitokans hjemmeside fremgår det også, at arbejdsdagen begynder klokken fire om morgenen med jordbærpluk frem til klokken ti. Derefter skal der enten plukkes ærter eller graves kartofler op.

I et land, hvor både arbejdsgivere, fagbevægelse og politikere hylder den danske model, er der stadig alt for mange eksempler på social dumping og udnyttelse af arbejdskraften
Gitte Redder, faglig kommentator

Udover akkordpluk kan man indimellem få timeløn på 120 kroner for andet landbrugsarbejde.

Vitokan pointerer på hjemmesiden, at hvis man forlader sit arbejde inden 20. august, hvor sæsonen slutter, får man reduceret sin løn for jordbær- og ærtepluk med 20 procent!

JEG FORSTÅR SAFTSUSEME GODT, at 3F Nordjylland er oppe i det røde felt over sådan en ringe betaling til udenlandske landbrugsmedhjælpere.

Jordbærpluk skal selvfølgelig ske på danske løn- og arbejdsvilkår. Det skal arbejdet med at grave nye danske kartofler også. Ligesom alle de unge, der arbejder med at lange softice med tivolikrymmel og grillpølser over disken i sommerferien, skal have ordentlig betaling.

I et land, hvor både arbejdsgivere, fagbevægelse og politikere hylder den danske model og er stolte af, at vi er et smørhul på det globale arbejdsmarked med styr på løn- og arbejdsvilkår, er der stadig alt for mange eksempler på social dumping og udnyttelse af arbejdskraften.

Og derfor er der brug for fagforeninger og Jobpatrulje til at holde vågent øje med løn- og arbejdsvilkår i det danske sommerland.

LÆS OGSÅ: Unge løfter og skubber for meget: 'Misbrug af unges loyalitet og naivitet'

Jobpatruljen, der drives af 3F og HK, rejser igen i år landet rundt på campingpladser, hoteller og i butikker, hvor unge har fritidsjob i sommerferien. Hver sommer afslører Jobpatruljens aktivister regelbrud om blandt andet unge, der arbejder uden kontrakter, ikke får den rette løn eller arbejder på 12-timers vagter, selvom man maksimalt må arbejde 8 timer om dagen, når man er under 18 år.

Hver eneste regelbrud overfor de unge i sommerferiejob forarger mig. Hver eneste underbetalte jordbærplukker gør mig rasende. Det er en påmindelse om, hvor vigtig OK-fagbevægelsen er for at bekæmpe social dumping. Det er jo ikke ligefrem KRIFA og Det Faglige Hus, der tager initiativ til Jobpatrulje og påpeger elendige lønninger på danske jordbærmarker.

Sommerferie er skøn, og vi har alle sammen brug for at trække stikket og spise os mætte i jordbær, grillpølser og isvafler. Og sådan en dansk sommer smager altså meget bedre, når arbejdskraften får god løn og feriepenge oveni.

GDPR