Gitte Redder:
Udfordringerne står i kø for Per Christensens afløser

Gitte_Redder_bred__1_
28. jan. 2022 06.05
Dette er en klumme. Indlægget er udtryk for skribentens egen holdning.
Ikke bare for 3F men for hele fagbevægelsen er det vigtigt, at 3F får en ny formand, der kan genvinde tillid og troværdighed. Per Christensens afløser kommer på overarbejde for at genopbygge tilliden til Danmarks største fagforening.

TAG IKKE FEJL: Skandalen om den nu afgåede 3F-formand Per Christensens dobbeltliv har ikke bare bekymret i 3F’s topledelse og fået granvoksne fagforeningsledere til at vende sig søvnløse om natten og spørge sig selv, hvorfor man ikke opdagede formandens bedrageri, og hvordan fagforbundet kommer videre.

LÆS OGSÅ: Bag 3F-dramaet: Sådan faldt Per Christensen

Per Christensens spektakulære og rent ud sagt rådne dobbeltspil overfor en række kvinder har nemlig ramt lige ned i hjertekulen på hele fagbevægelsen. Når en af Danmarks mest magtfulde fagforeningsformænd rammes af en lortesag og udviser ekstrem dårlig moral, skader det ikke bare 3F men hele fagbevægelsen. Man har et skæbnefællesskab.

Derfor var der kæmpe lettelse i langt de fleste fagforbund tirsdag formiddag, da 3F handlede hurtigt og eksekverede. Per Christensens øjeblikkelige exit var damage-control. At fortsætte uger eller måneder med Per Christensen som formand ville hver dag have betydet et uoverskueligt tab af tillid, troværdighed og politisk indflydelse. Og endnu værre: Tab af medlemmer, kontingentkroner og faglig styrke.

Allerede abonnent?

Glemt kodeord

Få adgang til

logo
Få gratis adgang
Allerede abonnent?

Glemt kodeord