Gitte Redder:
Valgkampen sparkes i gang med endnu en hetz mod kontanthjælpsmodtagere

Gitte_Redder_bred
26. aug. 2022 06.30
Dette er en klumme. Indlægget er udtryk for skribentens egen holdning.
Fagbevægelsen har et kæmpe ansvar i at bidrage til et retvisende billede af virkeligheden, når politikerne i valgkampen er på skammelig jagt efter stemmer. Præcis det gør Socialrådgivernes formand, Mads Bilstrup, i debatten om kontanthjælpsmodtagere.

NU BLIVER DER IGEN sparket til kontanthjælpsmodtagerne. Selvfølgelig. Der er jo valgkamp, så politiske mærkesager bliver rituelt taget frem. Politikerne jagter stemmer. Nogle skal være syndebukke i jagten på nedskæringer, der kan finansiere løfter om  skattelettelser og guld og grønne skove til middelklassen.

Igen er det kontanthjælpsmodtagere, der står for skud. Også selv om der ifølge Danmarks Statistik ikke har været færre kontanthjælpsmodtagere siden 2007. Cirka 95.000 borgere får i dag kontanthjælp. Måske har de angst eller anden psykisk sygdom. Kronisk sygdom. Misbrug. Har slået sig på livet.

Hetzen mod kontanthjælpsmodtagere under en valgkamp i Danmark er desværre blevet en politisk evergreen
Gitte Redder, faglig kommentator

Venstre har til gengæld slået sig på meningsmålingerne. Og så kan man godt blive et lille parti med en lille politik over for dem i vores samfund, der har allermindst. Og nu går Venstre så til valg på at ville genindføre kontanthjælpsloftet.

I en hundedyr landsdækkende kampagne fremfører V-formand Jakob Ellemann-Jensen forarget, at et kontanthjælpspar med tre børn kan få 466.800 kroner om året i offentlige ydelser og tilskud.

Allerede abonnent?

Glemt kodeord

Få adgang til

logo
Læs med gratis i 4 uger. Intet kreditort - ingen binding. Ja tak
Allerede abonnent?

Glemt kodeord