Gitte Redder:
2022 bliver ikke for sarte sjæle i fagbevægelsen

Gitte_Redder_bred
17. dec. 2021 06.00
Dette er en klumme. Indlægget er udtryk for skribentens egen holdning.
Er fagbevægelsens muskelmasse og sammenhold stor nok til at tackle gigantiske arbejdsmarkedspolitiske udfordringer i det nye år? Og hvem sidder for bordenden i FH, 3F og Dansk El-forbund, når 2022 er omme?

KRYSTALKUGLEN OG KALENDEREN FOR 2022 er fundet frem i dansk fagbevægelse. Og det ligner et lige så strabadserende år som 2021, hvor overenskomstfornyelsen på det offentlige arbejdsmarked i første omgang endte i fred og fordragelighed med flertal for ja i FOA, BUPL, HK Kommunal og andre offentlige forbund.

Men anden omgang med sygeplejerskernes nej til OK21, strejker, lovindgreb og overenskomststridige arbejdsnedlæggelser orkestreret af en vred oprørsbevægelse i Dansk Sygeplejeråd endte i ufred. Trusler om 3. verdenskrig i dansk fagbevægelse, hvis sygeplejerskerne gik enegang og tromlede andre faggrupper, blev afmonteret.

Alt det afgøres først under overenskomstfornyelsen i 2024. Medmindre den offentlige sektor er brændt ned inden på grund af mangel på arbejdskraft
Gitte Redder, faglig kommentator

Nu trækker alle vejret til, at Lønstrukturkomiteen i slutningen af næste år kommer med sin analyse af lønstrukturer i den offentlige sektor. Er der råd til lønhop for både pædagoger, social- og sundhedsassistenter, socialpædagoger og sygeplejersker? Skal de have lige meget, eller hvem skal have mest? Og hvordan? Alt det afgøres først under overenskomstfornyelsen i 2024. Medmindre den offentlige sektor er brændt ned inden på grund af mangel på arbejdskraft.

LÆS OGSÅ: Det gav intet at stå alene - nu skal fagbevægelsen hele sårene frem mod OK24

Allerede abonnent?

Glemt kodeord

Få adgang til

logo
Få gratis adgang
Allerede abonnent?

Glemt kodeord