Gitte Redder:
Hvorfor er industritekniker, elektriker og smed mandefag?

Gitte_Redder_bred
27. jun. 2022 06.00
Dette er en klumme. Indlægget er udtryk for skribentens egen holdning.
Vi har brug for en kulturrevolution i de unges uddannelsesvalg. Lad os rulle den røde løber ud for den nyuddannede industritekniker Yichang Xing fra Kina og Boss Ladies, der gør noget ved problemet med vores kønsopdelte arbejdsmarked.

I AUGUST 2018 BEGYNDTE YICHANG XING på industritekniker-uddannelsen på erhvervsskolen NEXT. På første skoledag blev hun vildt overrasket, da hun for første gang mødte sine 29 nye klassekammerater på grundforløb 2 på Tuborgvej i København.

Kun to kvinder i klassen! I Danmark er industriteknikerfaget et klassisk mandefag med unge tunge maskiner og olie på fingrene. Det kom helt bag på kinesiske Yichang Xing.

”Jeg havde forestillet mig mindst fem kvinder udover mig selv i klassen. I Kina er det jo meget almindeligt, at kvinder arbejder med fremstilling og produktion, så jeg skal lige vænne mig til, at det er et mandefag i Danmark,” fortalte hun mig dengang, hvor jeg fulgte de 30 elever, der drømte om at blive industriteknikere eller værktøjsmagere.

LÆS OGSÅ: Stort frafald af minoritetskøn på erhvervsuddannelser: - Jeg skulle ikke bare lære mit fag, jeg skulle også lære selvforsvar

Allerede abonnent?

Glemt kodeord

Få adgang til

logo
Læs med gratis i 4 uger. Intet kreditort - ingen binding. Ja tak
Allerede abonnent?

Glemt kodeord