Gitte Redder:
Tænk, hvis Mette Frederiksen inviterede til topmøde på Esbjerg Havn om grønne erhvervsuddannelser

Gitte_Redder_bred
20. maj 2022 06.00
Dette er en klumme. Indlægget er udtryk for skribentens egen holdning.
Hvis Danmark skal være en grøn supermagt, kræver det investeringer i erhvervsuddannelserne i et helt andet omfang end hidtil. Lige så meget som regeringen går op i forsyningssikkerhed af energi, bør den tale om forsyningssikkerhed af faglært arbejdskraft.

NORDSØEN SKAL VÆRE et grønt kraftværk for hele Europa. 230 millioner europæiske husstande skal i 2050 hente strøm fra Nordsøens kraftige blæst. Havvindmølleparker og energiøer i Østersøen skal gøre både Danmark og Europa uafhængige af russisk gas.

Der er al mulig grund til, at statsminister Mette Frederiksen (S) så stolt ud, da hun sammen med blandt andre EU-Kommissionens formand og regeringscheferne fra Tyskland, Holland og Belgien præsenterede den nye energiplan på Esbjerg Havn forleden. Projektet er fremsynet. Bæredygtigt. Skaber bunker af arbejdspladser. Giver Danmark en førerposition i den globale grønne omstilling.

Lige så visionær, handlekraftig og investeringsvillig vores statsminister er, når det handler om at spænde ben for Putins aggressive fremfærd i Ukraine, har Mette Frederiksen desværre ikke været, når det gælder erhvervsskolerne
Gitte Redder, faglig kommentator

Allerede i dag er der 4.200 arbejdspladser på Esbjerg Havn i tilknytning til vindindustrien. Havnen er et knudepunkt til udbygning af havvindmølleparker, og i løbet af de næste år vil der blive brug for tusinde ekstra transportarbejdere, teknikere, smede, elektrikere, håndværkere, ingeniører og mange andre for at gennemføre planen. Dertil kommer, at produktionen af vindmølleparkerne også kræver faglært arbejdskraft.

LÆS OGSÅ: A4's ungepanel: Svært at bære den grønne omstilling med boremaskiner, der ikke engang kan skrue en skrue i

Allerede abonnent?

Glemt kodeord

Få adgang til

logo
Læs med gratis i 4 uger. Intet kreditort - ingen binding. Ja tak
Allerede abonnent?

Glemt kodeord