Gitte Redder:
Nu tryktestes sammenholdet i dansk fagbevægelse

Gitte_Redder_bred
14. mar. 2022 06.15
Dette er en klumme. Indlægget er udtryk for skribentens egen holdning.
I 2015 anbefalede det daværende LO et ja til at afskaffe retsforbeholdet ved en folkeafstemning. Vil FH kunne samle mere end 60 faglige organisationer om at anbefale et ja til afskaffe Danmarks forsvarsforbehold i EU? Og hvordan takler FH de mange dilemmaer, der følger i kølvandet på nye milliarder til våben?

DEN RUSSISKE DIKTATOR Vladimir Putins krig mod Ukraine har forandret alt i Europa. Også i Danmark og for dansk fagbevægelse er den politiske og økonomiske dagsorden forandret. Ikke bare her og nu, men langt ind i fremtiden. Udhulingen af dagpengenes værdi, massakren på dimittendsatsen og ledige seniorers svære adgang til at få et job virker pludselig mindre vigtigt.

Bliver der plads til at forbedre rammerne for børnene i daginstitutionerne, de ældre på plejehjemmene og lette presset på sygehusene, samtidig med at Danmark skal opruste militært?
Gitte Redder, faglig kommentator

Siden Ruslands invasion i Ukraine har danske fagforbund på stribe erklæret deres støtte til Ukraine og fordømmelsen af Putin har været klar og entydig. Fagbevægelsen har rundhåndet støttet det humanitære arbejde. Der har ikke været en sprække af uenighed eller splittelse.

Allerede abonnent?

Glemt kodeord

logo

Vil du læse hele artiklen?

Vi bringer dig nyheder
om dansk politik med fokus på
job, uddannelse og velfærd

89 kr
pr. måned

Bliv abonnent
A4 Aktuelt
Allerede abonnent?

Glemt kodeord