Giver ansatte bonus for at finde nye kolleger

20081117-094817-6-1920x1280we
I en ny analyse fra Lederne svarer 16 procent, at de belønner ansatte med en findeløn, hvis de kan tiltrække en ny kollega. (Arkivfoto) Foto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix
Særligt i informations- og kommunikationsbranchen er det udbredt at tilbyde de ansatte en findeløn, hvis de hjælper med at finde en ny kollega.

Find din nye kollega og få en bonus. Det er et tilbud, der er blevet mere udbredt på danske arbejdspladser. 

I en ny analyse fra Lederne svarer 16 procent, at de belønner ansatte med en findeløn, hvis de kan tiltrække en ny ansat. Det skriver Jyllands-Posten.

LÆS OGSÅ: Virksomheder mangler arbejdskraft: Men 23.000 europæere er klar til at tage til Danmark

Særligt i informations- og kommunikationsbranchen er det udbredt. Her svarer hele 44 procent af de 1.452 adspurgte medlemmer af Lederne, at de gør brug af en findelønsordning.

Det vidner om den voldsomme mangel på arbejdskraft, vi ser på arbejdsmarkedet lige nu, mener analysechef hos Lederne kim Møller Laursen.

- Vi ved, at it-virksomhederne har enorme vanskeligheder med at rekruttere. Det er ikke kun rekruttering af specialister med særlige kompetencer, der udløser bonus. I de fleste brancher gives bonusserne i mange tilfælde også til medarbejdere, der generelt kan skaffe en ny kollega, siger han til Jyllands-Posten.

GDPR