Virksomhedsejer: Tal håndværkerfaget op

20170126-122529-L-1920x1403we
Ved DM i Skills konkurrerer unge i forskellige håndværksfag. Det er med til at sætte fokus på, hvor krævende det er at blive faglært, mener 3F. (Arkivfoto) Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Der er brug for et større fokus på de positive aspekter ved håndværkerfaget, mener virksomhedsejer.

Der er brug for en bedre branding af livet som håndværker og en mere alsidig fortælling om faglærtes muligheder.

Det siger Mads Andreasen, stifter af firmaet Badmodul, til Børsen. Hans firma laver badeværelser til private og erhverv, men savner flere håndværkere til at gøre det.

LÆS OGSÅ: Endnu en branche i opråb: Vi mangler hænder!

Mads Andreasen langer blandt andet ud efter fagbevægelsen, som, han mener, er med til at tegne et skræmmebillede af livet som håndværker med sine kampagner om nedslidning.

Det argument køber Søren Heisel, der er forbundssekretær med ansvar for uddannelsespolitik i 3F, dog ikke. Han anerkender at fagbevægelsen har et medansvar for at fortælle de positive historier om håndværkerlivet og peger på blandt andet DM i Skills, hvor unge konkurrerer i håndværksfag, som et sted, hvor man gør det.

Søren Heisel pointerer, at det ikke kun handler om, at flere unge skal søge ind på en erhvervsuddannelse. Flere skal også færdiggøre uddannelsen, når de først har valgt den. Her er manglen på praktikpladser et stort problem, lyder det fra 3F's forbundssekretær.

Mads Andreasen efterlyser også et større fokus på, at en håndværkeruddannelse ikke låser dig til skurvognen til evig tid.

- Det kan godt være, at du uddanner dig til vvs’er, murer eller tømrer. Men livet er altså ikke så simpelt, at du nødvendigvis kommer til at gå og arbejde med det resten af dit liv, siger han til Børsen og peger på, at mange håndværker ender i andre job eller brancher senere i deres arbejdsliv.

LÆS OGSÅ: 23-årige Malthe hædret som årets fynske lærling: ‘Jeg var tom for ord’

GDPR