Streaming-gigant trækker stikket for danske produktioner

20210903-125941-6-1920x1280we
HBO Max kunne i november 2021 præsentere sin første originale danske produktion, serien Kamikaze. Serien står nu til at blive fjernet fra streamingtjenestens udvalg.  Foto: Hbo Max/Ritzau Scanpix
HBO Max indstiller al originalproduktion med dansk indhold. Beslutningen har ingen sammenhæng med den omdiskuterede rettighedskonflikt mellem streamingtjenester og danske filmfolk, men skriver sig alligevel ind i en tendens.

Endnu en streamingtjeneste kan nu meddele, at den dropper produktioner med dansk indhold.

Denne gang er det HBO Max, som er en del af Warner Bros. Discovery-koncernen, som trækker stikket. Det skriver Mediawatch

Et lille sprogområde

Beslutningen har dog ingen sammenhæng med konflikten om den danske rettighedsaftale, der har fået streamingselskaber på stribe til at trække sig fra danske produktioner. 

I stedet citerer Mediawatch det amerikanske medie Variety for, at HBO Max har sløjfet originale produktioner i Skandinavien, Centraleuropa og Tyrkiet som et led i større spareplan.

LÆS OGSÅ: Streaminggiganter standser al dansk produktion

På baggrund af oplysninger, som Mediawatch er i besiddelse af, kan mediet fortælle, at Warner Bros. Discovery har vurderet, at der ikke er et tilstrækkeligt økonomisk potentiale i originale skandinaviske produktioner, da det er et mindre sprogområde og en tilsvarende mindre seerskare. I stedet vil koncernen fokusere på udviklingen af spansk indhold til de spansktalende markeder. 

Indstiller udvikling

HBO Max har dog afvist at kommentere eller uddybe de oplysninger, som Mediawatch har bragt. 

I stedet har streamingtjenesten forklaret, at den er i færd med at kombinere sit indhold med det, som er at finde på tjenesten Discovery+, der er ejet af samme koncern.

LÆS OGSÅ: Omstridt rettighedsaftale er nu droppet

”Som en del af denne proces har vi besluttet at fjerne en begrænset mængde originalt indhold fra HBO Max, samt at indstille vores originale produktioner for HBO Max i Norden og Centraleuropa. Vi har også indstillet vores påbegyndte udviklingsaktiviteter i de nyere territorier i Holland og Tyrkiet,” oplyser HBO Max til Mediawatch.

HBO Max kunne i november 2021 præsentere sin første originale danske produktion, serien Kamikaze, som blev produceret af Profile Pictures, der har base i København. Som følge af Warner Bros. Discovery-koncernens beslutning står serien nu til at blive fjernet fra streamingtjenestens udvalg. 

GDPR