Radikal profil stopper i politik efter grænseoverskridende adfærd

20210812191920363_1000
Møde i salen med ministrenes spørgetidDet Radikale folketingsmedlem Kristian Heegaard forlader politisk efter en sag om grænseoverskridende adfærd. (Arkivfoto) Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
Kristian Hegaard (R) har allerede meddelt den radikale folketingsgruppe, at han udtræder af Folketinget.

Det Radikale folketingsmedlem Kristian Hegaard skulle ved flere lejligheder have udvist grænseoverskridende adfærd.

Derfor udtræder han af Folketinget, skriver han på Facebook.

- Jeg er netop blevet bibragt den information, at jeg ved en festlig lejlighed i byen for nylig i en meget fuld tilstand, som jeg desværre intet husker fra, har udvist grænseoverskridende adfærd, skriver han.

- Det er jeg simpelthen så ked af - for jeg har intet ønske om at overskride andres grænser, og jeg beklager dybt.

Kristian Hegaard er blandt andet retsordfører for Radikale Venstre. Han har allerede meddelt den radikale folketingsgruppe, at han udtræder af Folketinget og stopper i politik.

I en pressemeddelelse skriver partiet, at man er trist over at skulle miste Hegaard, men at man er enig i hans beslutning om at udtræde.

- Kristian Hegaard har netop meddelt os og resten af den radikale folketingsgruppe, at han for nylig har optrådt grænseoverskridende i festlig sammenhæng, skriver partiet.

- Vi er triste over Kristians beslutning, men efter at have hørt hans begrundelse er vi enige i hans beslutning og tager den til efterretning.

Det er partiets uafhængige kontaktinstans, som håndterer partiets samværspolitik. Instansen gjorde for nogle måneder siden partiets politiske leder, Sofie Carsten Nielsen, opmærksom på en henvendelse vedrørende Hegaard.

- Jeg havde alle intentioner om, at det ikke skulle gentage sig. At jeg efter den første samtale med Sofie Carsten Nielsen har begået en ny fejltagelse, må jeg tage konsekvensen af, skriver Hegaard.

Partiet oplyser i pressemeddelelsen, at det ikke har yderligere kommentarer for nu.

Det er ikke første gang, Radikale Venstre bliver ramt af en sag om grænseoverskridende adfærd.

Sidste år trak partiets daværende politiske leder, Morten Østergaard, sig fra posten. Han blev afløst af Sofie Carsten Nielsen.

Årsagen var, at han en del år forinden havde krænket partifællen Lotte Rod og senere også andre kvinder.

/ritzau/

GDPR