Henrik har hjemløse og stofmisbrugere ansat:
Nu kan det snart være slut

IMG_1292
Henrik Smedegaard Mortensen driver cykelkæden Baisiekeli med sin fætter som en socialøkonomisk virksomhed. Foto: Maja Vang
12. jul. 2020 09.00
Det sociale frikort, hvor borgere, der er allerlængst væk fra arbejdsmarkedet, kan tjene penge uden at blive trukket i kontanthjælp, eksisterer muligvis ikke i det nye år. Cykelhandleren Henrik Smedegaard Mortensen, der har ansatte på ordningen, fortæller hvor stor en forskel frikortet gør for både ham og frijobberne.

Hvis du handler i Brugsen på hjørnet af Enghavevej og Matthæusgade på Vesterbro i København, støder du muligvis på Wesley Damacena. Han står med en Christianiacykel og er klar til at rengøre og pumpe din cykel for 80 kroner, mens du handler.

LÆS OGSÅ: Lars sagde sit job op som speciallærer: Nu ansætter han autister til sit succesfirma

Wesley Damacena er frijobber. Det vil sige, at han bruger det sociale frikort, hvor han kan tjene 20.000 skattefrie kroner om året, uden at det går ud over hans kontanthjælp.

Cyklen kommer fra cykelhandler Baisikeli, der også ligger på Vesterbro. Det er 39-årige Henrik Smedegaard Mortensen, der ejer og driver butikken sammen med sin fætter. De har også en cykelbutik i Valby. På trods af det, er ingen af dem de store cykelentusiaster. Til gengæld brænder de for det sociale arbejde og driver deres cykelfirma som en socialøkonomisk virksomhed.

Allerede abonnent?

Glemt kodeord

Få adgang til

logo
Læs med gratis i 4 uger. Intet kreditort - ingen binding. Ja tak
Allerede abonnent?

Glemt kodeord