S-ordfører vil have flere faglærte:
'Alle skal ikke på gymnasiet, når vi har et behov et andet sted'

20201211-151551-L-1920x1344we
Henrik Møller, Socialdemokratiets beskæftigelsesordfører, er forholdsvis ny på Christiansborg, men har siddet 28 år i byrådet i Helsingør. (Arkivfoto) Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
29. jul. 2021 06.00
I to år har Henrik Møller været beskæftigelsesordfører for Socialdemokratiet. Selvom han ofte står i skyggen af beskæftigelsesministeren, har han mange ambitioner for partiets beskæftigelsespolitik. Blandt andet ønsker han flere faglærte.

Det er som regel beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard, der udtaler sig om Socialdemokratiets beskæftigelsespolitik. Henrik Møller, partiets beskæftigelsesordfører, bliver først kontaktet af journalisterne, når ministeren er i udlandet. 

LÆS OGSÅ: Aftale om langtidsledige næsten på plads

- Sådan er det, når man er ordfører for et regeringsparti, siger beskæftigelsesordføreren, der har været folketingsmedlem i to år, med et smil. 

Selvom han hverken er den, som kameraet zoomer ind på, eller som fylder i avisspalterne, så sidder han med til de samme forhandlinger som ministeren og de andre beskæftigelsesordførere. Og så er han et af de folketingsmedlemmer, der har været medlem af partiet i længst tid. 

Allerede abonnent?

Glemt kodeord

Få adgang til

logo
Læs med gratis i 4 uger. Intet kreditort - ingen binding. Ja tak
Allerede abonnent?

Glemt kodeord