Ny undersøgelse: Her er jobchefernes største hovedpine i samarbejdet mellem jobcentre og a-kasser fra nytår

20210121-112210-2-1920x1279we
Jobcenterchefer ser udfordringer i ny model efter nytår. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Kommunale arbejdsmarkedschefer og jobcenterchefer peger på de største forhindringer i samarbejdet med a-kasserne, når de fra årsskiftet overtager et større ansvar i beskæftigelsesindsatsen.

Øget bureaukrati og forvirring om arbejdsfordelingen mellem jobcentre og a-kasser.

Det er nogle af de faktorer, kommunale arbejdsmarkedschefer og jobcenterchefer frygter mest, når a-kasserne 1. januar overtager kontakten med ledige dagpengemodtagere i de første tre måneders ledighed.

Det viser en stikprøveundersøgelse, A4 Beskæftigelse har lavet.

17 ud af 24 af de adspurgte jobchefer peger på, at den største udfordring bliver at sikre, at den nye struktur ikke medfører mere bureaukrati -eksempelvis i forbindelse med at det fortsat er jobcentrene og ikke a-kasserne, der skal tilbyde de ledige aktiverende tilbud i de første tre måneder.

Andre peger på IT-problemer og overholdelse af lovpligtige samtaler som de største udfordringer i ansvarsoverdragelsen mellem jobcentre og a-kasserne efter årsskiftet.

En af dem er jobcenterchef i Samsø Kommune Lene Britt Jørgensen.

”Jeg kan godt frygte, at a-kasserne ikke kommer til at afholde de samtaler, de skal efter loven. Det sker ikke altid i dag. Overordnet er det fint, at a-kasserne får mere ansvar, men det kræver et supergodt samarbejde mellem jobcentrene og a-kasserne, hvis den nye struktur skal lykkes,” siger Lene Britt Jørgensen til A4 Beskæftigelse.

GDPR