René Bøhm Jensen er Årets Tillidsrepræsentant

Rene_vinder_
René Bøhm Jensen løb med prisen som Årets TR. Foto: Eno Krogh/A4
- Det er ikke altid nemt at være LGBT+-person i Metal-branchen, lød det fra Årets Tillidsrepræsentant, der blandt andet får prisen for sit arbejde for ligestilling og inklusion på arbejdspladsen.

Det var en tydeligt stolt tillidsmand, der torsdag aften gik på scenen til buldrende klapsalver.

Øjeblikket inden havde fungerende beskæftigelsesminister Mattias Tesfaye (S) åbnet en gylden kuvert og løftet sløret for det navn, gæsterne var kommet for at høre:

René Bøhm Jensen er Årets Tillidsrepræsentant 2021.

LÆS OGSÅ: Tømrersjak vinder særpris: Kæmpede modig kamp mod byggeleder

- Tusind tak, fordi jeg modtager denne her pris. Det har ligget mig meget på sinde, at vi alle sammen på vores arbejdspladser skal være inkluderende over for alle, uanset deres race, seksualitet, religion eller etnicitet, lød det fra den tekniske projektleder, der er tillidsrepræsentant i Danmarks Radio.

- Jeg er selv LGBT-person. Det er ikke altid nemt i Metal-branchen. Men vi skal ikke have nogen særprivilegier. Vi skal bare accepteres for dem, vi er, fortsatte René Bøhm Jensen.

LÆS OGSÅ: René er nomineret til Årets Tillidsrepræsentant - mød ham her

Med æren følger en check på 25.000 kroner til kollegernes faglige klub i DR, Dansk Metal Klub 317.

Fagbevægelsen kan være for sent på den

Til næste år kan René Bøhm Jensen fejre sit 30-års jubilæum i Danmarks Radio. 

I indstillingerne er han blevet fremhævet for at gøre det trygt for sine kolleger at gå på job og for sin indsats for at knytte ledelse og medarbejdere tættere sammen.

Artiklen fortsætter efter videoen

Og så har René Bøhm Jensen været en frontløber indenfor det faglige arbejde med ligestilling og inklusion på arbejdspladsen og blandt andet været med til at skabe et adfærdskodeks på DR. 

- Det hænder, at fagbevægelsen kan være for sent på den. Du har vist, at man selv kan skabe forandringen ude i den virkelige verden, lød det fra minister Mattias Tesfaye (S), da han overrakte prisen.

Minister: - I er rygraden i det danske samfund

René Bøhm Jensen er den første, der har vundet A4 Mediers pris som Årets TR.

Hele 328 tillidsrepræsentanter fra forskellige faggrupper over hele landet har været indstillet af deres kolleger og forbund.

Ud af dem er fem tillidsrepræsentanter udvalgt som nominerede, og blandt disse har en jury valgt René Bøhm Jensen som den rette vinder.

De andre nominerede var social- og sundhedsassistent Inge Grud Madsen fra ældrecentret Bakkegården i Randers, Charlotte Madsen, der er salgsassistent i Føtex Nyborg, hjemmesygeplejerske Louise Westergaard fra Aalborg Kommune og slagteren Brian Vestergaard fra Danish Crown i Blans.

LÆS OGSÅ: Kære fagbevægelse, I må forkæle jeres bedste kort lidt mere

Både de nominerede, indstillede og resten af landets tillidsvalgte fik rosende ord med på vejen, da fungerende beskæftigelsesminister Mattias Tesfaye (S) holdt sin tale:

- I aften handler om at hylde og fejre alle tillidsrepræsentanter. Det er ikke nogen selvfølge, at man har rettigheder og indflydelse på arbejdspladsen. I mange andre lande - også velstående, ja, man behøver ikke tage så langt herfra - må de ansatte bare acceptere vilkårene ovenfra. Sådan er det ikke i Danmark. Og det er på grund af folk som jer. I er på mange måder rygraden i det danske samfund.

Ministeren, der har en baggrund som murer, fortalte derefter om sine egne erfaringer som tillidsmand.

- En ting er at rende rundt på Christiansborg. Noget andet er at have noget på spil i sit eget arbejdsliv.  Det er noget helt andet og langt mere hårdt og brutalt end mit nuværende job. Der er i hele landet en dyb taknemmelighed over, at nogle rent faktisk stiller sig frem og tager øretæverne, sagde Mattias Tesfaye (S).

"I er simpelthen pissedygtige"

Juryen bestod i år af Elisa Rimpler, forbundsformand i BUPL, FOA's forbundsformand Mona Striib, René Nielsen, næstformand i Dansk Metal, Susanne Bahne Hansen, HK-tillidsrepræsentant for laboranterne på Novozymes, og Torben Möger Pedersen, adm. direktør i PensionDanmark.

Nicolai Bentsen, 3F-tillidsrepræsentant for sceneteknikerne på Det Kgl. Teater, har været juryformand.

- I er simpelthen pissedygtige. Og derfor har I også gjort juryens arbejde pissesvært. Et bredt felt og mange fine fortællinger, at et fravalg virkede helt umuligt, sagde Nicolai Bentsen, hvorefter han konstaterede, at prisen jo måtte gå til én - og derfor var det også vigtigt med personen bag.

Du kan lære årets vinder bedre at kende - og høre, hvad hans kolleger siger om ham - i denne video.

GDPR