HK ønsker ikke fuld navnebeskyttelse af ansatte

20190805-125427-L-1920x1259we
Fængselsbetjente og sundhedsansatte skal navnebeskyttes, mener HK Kommunal. Men det skal ikke gælde alle offentligt ansatte. (Arkivfoto) Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
1. jun. 2021 11.00
HK Kommunal mener ikke, at alle offentligt ansatte skal navnebeskyttes, da det kan skabe mistillid mellem eksempelvis en sagsbehandler og en borger.

Offentligt ansatte skal navnebeskyttes. Det mener i hvert fald de 35.000 danskere, der har underskrevet et borgerforslag om netop det. Det samme mener FOA, Fængselsforbundet og Politiforbundet, men ikke HK Kommunal. 

LÆS OGSÅ: Emil fik trusler af patient i psykiatrien: Giv os nu navnebeskyttelse

- Borgerforslaget går på, at alle offentligt ansatte skal navnebeskyttes. Det er vi imod. Der findes mange situationer, hvor et tillidsforhold er vigtigt. Vi mener, det kan skabe flere problemer, end det løser, hvis eksempelvis en ansat i et jobcenter skal skabe en fortrolighed med en borger, men ikke kan præsentere sig ved sit fulde navn. Det skaber en unødig distance, der sagtens kan virke konfliktoptrappende, forklarer Mads Samsing, der er næstformand i HK Kommunal. 

Det er en balancegang, for mange afgørelser i sagsbehandlingen i kommunerne er baseret på skøn, og der mener jeg, at man som borger har ret til at vide, hvem der foretaget det skøn
Mads Samsing, næstformand HK Kommunal

Mads Samsing understreger dog, at HK synes, det er en vigtig diskussion, og at fagforeningen støtter intentionerne bag forslaget - nemlig at beskytte de offentligt ansatte mod trusler, chikane og vold.

Allerede abonnent?

Glemt kodeord

Få adgang til

logo
Få gratis adgang
Allerede abonnent?

Glemt kodeord