Tænketank: Højere topskattegrænse øger arbejdsudbuddet med 2.100

20211004-221607-L-1920x1143we
De to politiske ledere Sofie Carsten Nielsen (R) og Søren Pape Poulsen (K) ønsker at hæve grænsen for topskat. Ifølge CEPOS er det en god idé. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Grænsen for topskat kan hæves, uden det vil give større ulighed. Til gengæld vil det skabe en hel del flere hænder på arbejdsmarkedet, har CEPOS regnet ud.

Det vil ikke øge uligheden, hvis grænsen for topskat bliver hævet med 44.000 kroner. Det slår den liberale tænketank CEPOS fast over for Berlingske. 

LÆS OGSÅ: Manglen på hænder i virksomheder sætter rekord

Ifølge beregningerne vil det til gengæld betyde, at arbejdsudbuddet vil blive øget med 2.100 personer. 

- Jeg mener ikke, at politikerne skal lade sig begrænse af den matematiske ulighed. Vi er blandt de lande i verden, der har mindst ulighed. Vi står i en akut situation med mangel på arbejdskraft, og så er det relevant at øge topskattegrænsen, som er det mest effektive skatteinstrument til at øge arbejdsudbuddet, forklarer Mads Lundby Hansen, der er cheføkonom i CEPOS, til Berlingske.

Hans opfordring ligger i tråd med Radikale Venstre og Det Konservative Folkeparti. De to politiske ledere Sofie Carsten Nielsen (R) og Søren Pape Poulsens (K) præsenterede i avisen et forslag om at hæve grænsen for topskat i slutningen af august for netop at imødekomme manglen på arbejdskraft. 

GDPR