Hollywood-stjerner går i strejke

20230717-205336-7-1920x1280we
Både skuespillere og manuskriptforfattere i Hollywood strejker, hvilket kan udsætte nye film og serier med flere måneder. Foto: Mike Blake/Reuters/Ritzau Scanpix
Robert Downey Jr., Matt Damon og andre skuespillere i Hollywood er gået i strejke. De vil have bedre løn og sikres imod at blive erstattet af kunstig intelligens.

For tiden er kunstig intelligens på alles læber, og flere er bekymrede over, hvordan teknologien vil ændre arbejdsmarkedet, og om ens job måske er i fare.

Den samme bekymring har Hollywood-stjernerne også.

Frygten for kunstig intelligens fremtog er således en af grundene til, at 160.000 skuespillere, der er med i skuespillernes fagforening Sag-Aftra, natten til torsdag gik i strejke.

Det skriver TV 2 på baggrund af flere amerikanske medier.

Forhandlingerne med organisationen AMPTP, der bl.a. repræsenterer de store produktionsselskaber og streamingtjenester, er gået i hårdknude, og derfor er strejken blevet en realitet. Udover frygten for kunstig intelligens kræver skuespillerne bedre arbejdsforhold og mere i løn.

"Vi er ofrene her. Vi er ofre for en meget grådig enhed. Jeg er chokeret over den måde, som dem, vi har arbejdet med, behandler os. Det er ulækkert. Skam over dem. De står på den forkerte side af historien i dette øjeblik," siger Fran Drescher, formand for Sag-Aftra, ifølge TV 2.

Skuespillerstrejken kommer samtidig med, at Hollywoods manuskriptforfattere også strejker, hvilket betyder, at flere film og serier risikerer at blive forsinket med flere måneder.

GDPR