Hollywood-stjerner vender tilbage til forhandlingsbordet

20231021-095952-L-1920x1214we
Sag-Aftra-medlemmer har demonstreret uden for Netflix' domicil i Hollywood. Foto: Frederic J. Brown/AFP/Ritzau Scanpix
100 dage efter at Hollywood-skuespillere indledte strejke for bedre løn og arbejdsvilkår, er forhandlingerne blevet genoptaget.

De amerikanske Hollywood-skuespilleres fagforening, Sag-Aftra, har genoptaget forhandlingerne med repræsentanten for filmstudierne og streamingtjenesterne, AMPTP. De seneste forhandlinger brød sammen, da AMPTP 11. oktober udvandrede, fordi kløften mellem parterne ifølge dem var for stor.

Det skriver CBS News.

Helt konkret vil Sag-Aftra have, at streamingtjenesterne betaler 500 millioner dollar mere til skuespillerne, hvilket svarer til mere end 3,5 milliarder kroner. AMPTP var dog et stykke fra det krav, idet AMPTP under de seneste forhandlinger tilbød 20 millioner dollar mere til skuespillerne, svarende til 141 millioner kroner. 

På trods af at parterne atter har sat sig ved forhandlingsbordet, er ikke alle optimistiske for, at en aftale foreløbigt kommer i hus.

”Hvis en aftale skal i hus, skal nogen rykke sig markant. Og det er simpelthen ikke klart, om nogen af parterne er villige til det,” vurderer underholdningsadvokat Jonathan Handel over for CBS News.

De 160.000 skuespillere, som Sag-Aftra repræsenterer, indledte strejken 14. juli i år, da de er bange for, at kunstig intelligens i fremtiden vil koste dem job.

GDPR