Hummelgaard: Bundnaivt at afvise løn som en del af løsningen på rekrutteringskrise

IMG-6611_red
"I dag er der vitterligt ikke nogen uddannede ansøgere. Jeg har et stillingsopslag ude, hvor jeg indtil videre har fået fem ansøgninger, hvoraf nul har pædagogisk uddannelse eller erfaring," sagde institutionsleder Annika Vind (i midten) blandt andet, da Mona Striib og Peter Hummelgaard (S) torsdag besøgte Børnehuset Grønttorvet. Foto: FOA
Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) og FOA-formand Mona Striib mødtes torsdag for at diskutere løsninger på rekrutteringskrisen. Regeringen foreslår blandt andet mere i løn, men holder fortsat kortene tæt.

Løn er en vigtig ingrediens, men langt fra det eneste, der skal til, hvis vi skal løse udfordringen med rekruttering i det offentlige.

Sådan lyder Peter Hummelgaards (S) refleksion, efter han torsdag besøgte en daginstitution og et plejehjem sammen med FOA-formand Mona Striib.

"Jeg er blevet betydeligt bekræftet i at for at kunne løse problemerne med rekruttering, skal vi hele vejen rundt. Man kan ikke nøjes med at trykke på en enkelt knap".

Hvad tænker du, når du siger hele vejen rundt?

"Det gælder alt fra uddannelse, udvikling af medarbejdernes opgaver og kompetencer på tværs af fagorganisatoriske grænser. Sammen med arbejdsmiljø i bred forstand. Og så er jeg klart blevet bekræftet i, at selvfølgelig betyder løn og arbejdsvilkår også noget i den regning. Men det er vigtigt at sige, at det vil ikke løse problemet alene, hvis vi kun kigger på løn," sagde Peter Hummelgaard til A4 Medier.

LÆS OGSÅ: Finansminister forsikrer: Milliarddyrt energiloft står ikke i vejen for lønløft

Forslaget om politisk at blande sig i lønninger til offentligt ansatte har mødt hård kritik fra lederne af blå blok. Men kritikken preller af på Peter Hummelgaard. 

"Men i den rekrutteringskrise, vi står i, vil det være bundnaivt og tenderende til at bære skyklapper, hvis man siger, at man gerne vil diskutere alt - undtagen løn. Derfor siger vi, at vi ikke kommer uden om den diskussion. Men den er svær, for det skal ske indenfor rammerne af den danske model," sagde Peter Hummelgaard.

To nøglepersoner

De to personer, der torsdag var på rundtur i Valby, er helt tæt forbundne, når det gælder spørgsmålet om højere løn, som regeringen nu ad flere omgange har stillet en indtil videre stadig ubestemt gruppe offentligt ansatte i udsigt: Hummelgaard som beskæftigelsesministeren, der skal levere pengene og løsningen, og Striib som formanden for forhandlingsfællesskabet, der med stor sandsynlighed skal fordele pengene mellem de forventningsfulde faggrupper.

Og kampen om, hvem der skal have en andel i de lønkroner, er allerede i gang. For det står klart, at regeringen ikke kan levere et mærkbart lønløft til alle offentligt ansatte.

Men regeringen har endnu ikke ønsket at blive konkrete på, hvem der kan se frem til flere penge. Og det ville beskæftigelsesministeren heller ikke denne torsdag.

Han gentog blot, at man kigger i retning af de faggrupper, som allerede nu har store rekrutteringsvanskeligheder, hvilket lægger op til, at sygeplejersker, pædagoger og sosu'er står først i køen. 

Striib: Husk lavtlønsgrupperne

Regeringens tanker om et lønløft har varmet godt og grundigt op i forventningerne i fagforbundene, herunder FOA. På et punkt stejler Mona Striib dog. Nemlig i forhold til, at det er dem med størst rekrutteringsvanskeligheder, som skal have mere i lønningsposen.

Det sigte er nemlig for kort. For selvom flere af FOAs lavtlønnede faggrupper i øjeblikket ikke mangler arbejdskraft, så vil de komme til det over tid, hvis lønnen stiger i andre faggrupper, sagde Mona Striib til A4 Medier.

"Det nytter ikke at vente med at reagere til, at vi står med rekrutteringsudfordringer på andre områder. Så vi skal sætte ind i tide og ikke kun se på, hvor vi har en akut udfordring lige nu. Men med det sagt må vi også se i øjnene, at der skal gøres noget helt særligt på de områder, hvor det er ekstra svært at rekruttere lige nu."