Parterne skal løse velkendt problem - og det vil trække ud, spår forsker

20200910-183000-L-1920x1279we
Der en akut opstået mangel på arbejdskraft, og derfor havde beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard torsdag inviteret repræsentanter fra Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH), Dansk Metal og 3F med til de indledende forhandlinger, hvor også Dansk Arbejdsgiverforening og Kommunernes Landsforening var repræsenteret. Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson/Ritzau Scanpix
2. sep. 2021 13.30
Torsdag havde beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard indkaldt til trepartsforhandlinger om mangel på arbejdskraft. Mødet bliver det første ud af flere, mener forsker.

I visse sektorer er der en akut opstået mangel på arbejdskraft, og derfor havde beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) torsdag indkaldt til trepartsforhandlinger om, hvordan problemet løses på den korte bane.

Ministeren havde inviteret repræsentanter fra Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH), Dansk Metal og 3F med til de indledende forhandlinger, hvor også Dansk Arbejdsgiverforening og Kommunernes Landsforening var repræsenteret.

Årsagen bunder egentlig i et positivt problem, for på bagkant af coronakrisen er genopretningen af arbejdsmarkedet gået langt bedre end forventet. Derfor er det specielt i service- og byggebranchen, at manglen på hænder er stor. 

LÆS OGSÅ: Skal din tillidsrepræsentant løbe med guldet?

Allerede abonnent?

Glemt kodeord

Få adgang til

logo
Få gratis adgang
Allerede abonnent?

Glemt kodeord