Hver fjerde i film-, presse- og bog-branchen har oplevet seksuel krænkende adfærd på jobbet

20210803-163422-5-1920x1280we
I film-, presse- og bog-branchen har en ud af fire oplevet uønsket seksuel opmærksomhed mindst en gang de seneste 12 måneder. Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
En ud af fem har oplevet seksuel krænkende adfærd på arbejdspladsen inden for det seneste år. I film-, presse- og bog-branchen er det hver fjerde. Det viser en ny rapport fra Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø.

Hver femte - svarende til 22,1 procent - fortæller, at de har oplevet mindst en hændelse af uønsket seksuel opmærksomhed på arbejdspladsen inden for de seneste 12 måneder.

Det viser en ny rapport fra Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø (NFA).

Fordelt på køn er det 41,2 procent af kvinderne, som har deltaget i rapporten, som har oplevet uønsket seksuel opmærksomhed eller chikane. Hos mændene gælder det 12,8 procent.

Hver fjerde i film-, presse- og bog-branchen

Rapporten har inddelt arbejdsmarkedet i 39 forskellige brancher. I film-, presse- og bog-branchen svarer 24,2 procent, at de har oplevet uønsket seksuel opmærksomhed eller chikane minimum en gang de seneste 12 måneder.

”Der er ofte tale om kønskrænkende adfærd, altså for eksempel at man er blevet nedgjort og holdt ude på baggrund af køn eller seksualitet", skriver Ida E.H. Madsen, der er seniorforsker og projektleder på rapporten, i en kommentar til Journalisten.

I film-, presse- og bog-branchen fortæller 76 procent af respondenterne, at den uønskede seksuelle opmærksomhed eller chikane kommer fra en intern udøver.

GDPR