Gitte Redder:
- I er ved at tale den offentlige sektor ned i et stort sort hul

sygepl
Den negative retorik fra offentligt ansatte om arbejdsvilkårene er med til at forstærke problemerne med manglende rekruttering, pointerer Gitte Redder. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
19. nov. 2021 06.00
Dette er en klumme. Indlægget er udtryk for skribentens egen holdning.
Brokkulturen har taget overhånd blandt sygeplejersker, pædagoger, sosu-assistenter og andre offentligt ansatte. Vi er allerede endt i en ond spiral, hvor alt for mange unge fravælger at uddanne sig til et godt job i den offentlige sektor.

NÅR JEG BESØGER MIN MOR på plejehjemmet i Odder, oplever jeg et dybt professionelt personale med overskud og smil. Sørme ja.

Sosu-assistenterne, sygeplejersken og økonomaen hilser altid venligt. I det hele taget virker det, som om de ansatte stortrives på deres arbejdsplads, og min mor, der er et pænt stykke over firs, blomstrer, fordi de ansatte simpelthen er dygtige og empatiske.

LÆS OGSÅ: Hvordan kan 3.600 indere og ukrainere nogensinde blive et problem på det danske arbejdsmarked?

Når jeg henter mine børnebørn i daginstitutionen i Køge, har jeg samme oplevelse. Pædagoger og pædagogmedhjælpere, der leger med børnene på legepladsen og har helt styr på, at farmor henter i dag. De smiler og siger farvel og tak for i dag, samtidig med at de overleverer beskeder om dagens aktiviteter.

Allerede abonnent?

Glemt kodeord

Få adgang til

logo
Få gratis adgang
Allerede abonnent?

Glemt kodeord