Indekstal: Hele fem kommuner vælter sig i afgørelser fra Arbejdstilsynet

20210506-134256-3-1920x1342we
Aalborg Kommune er en af de kommuner med flest registrerede afgørelser fra Arbejdstilsynet det seneste døgn. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
9. jul. 2021 14.25
Arbejdstilsynet har registreret arbejdsmiljøafgørelser i kommunerne i Aalborg, Guldborgsund, Holstebro, Jammerbugt og Lolland det senest opgjorte døgn. Registreringen tæller kommunale arbejdspladser. Det viser opdaterede tal fra A4 Arbejdsmiljøs arbejdsmiljøtracker.

Arbejdstilsynet har registreret afgørelser til kommunerne Aalborg, Guldborgsund, Holstebro, Jammerbugt, Lolland og Randers det senest opgjorte døgn.

Konkret har Aalborg Kommune modtaget afgørelse uden handlepligt indenfor vold og traumatiske hændelser indenfor branchen folkeskoler o.lign. og afgørelse uden handlepligt indenfor vold og traumatiske hændelser i branchen plejehjem. Derudover har Aalborg Kommune fået påbud i branchen folkeskoler o.lign.

Guldborgsund Kommune har fået strakspåbud om vold og traumatiske hændelser og påbud indenfor vold og traumatiske hændelser i branchen døgninstitutioner for personer med psykiske handicap.

Derudover har Holstebro Kommune modtaget 2 påbud om kemisk risikovurdering og luftkvalitet i branchen folkeskoler o.lign..

Også Jammerbugt Kommune har fået registreret 2 påbud vedrørende instruktion og personforflytning i branchen hjemmehjælp.

Til sidst har Lolland Kommune fået registreret 4 påbud indenfor eftersyn, kemisk risikovurdering, arbejdsstillinger og -bevægelser og brugsanvisninger for maskiner og tekniske hjælpemi i branchen folkeskoler o.lign..

Det viser en opgørelse fra A4 Arbejdsmiljøs arbejdsmiljøtracker.

Opgørelsen tæller kun afgørelser givet til kommunale arbejdspladser i kommunerne.

I det senest opgjorte døgn har tilsynet registreret 16 påbud og to strakspåbud og to afgørelse uden handlepligt til landets 98 kommuner for overtrædelse af arbejdsmiljøloven.

Note: Når en P-enhed (arbejdsplads) i en kommune modtager en ny afgørelse (påbud mm.) fra Arbejdstilsynet og har en eller flere afgørelser fra tidligere, bliver de tidligere afgørelser genregistreret med samme dato som den nye. Derfor kan en kommune godt stå registreret for flere afgørelser, selvom den eksempelvis kun har fået én sidst.

Denne artikel er autogenereret på baggrund af data fra Arbejdstilsynets hjemmeside. Hvis du oplever fejl, eller andre uregelmæssigheder i artiklen, må du gerne kontakte redaktør Jonas Sivkær Pettersen på [email protected].