Regeringen vil give to milliarder i inflationshjælp

20220830-180815-L-1920x1280we
"Vi sætter en ramme af til at give yderligere inflationshjælp," siger finansminister Nicolai Wammen (S). (Arkivfoto) Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Regeringen vil afsætte to milliarder på årets finanslov til inflationshjælp. Forhandlinger skal afgøre, hvem der skal have hjælpen.

Danskere, der er ramt af de høje prisstigninger på alt fra el til dagligvarer, skal have en økonomisk håndsrækning.

Det mener regeringen, der vil afsætte to milliarder til inflationshjælp på årets finanslov. Det erfarer flere medier forud for præsentationen af regeringens finanslovsudspil onsdag.

LÆS OGSÅ: A-kasser slår alarm: Giv ledige inflationshjælp

Finansminister Nicolai Wammen (S) bekræfter over for DR, at der er penge på vej:

"Vi sætter en ramme af til at give yderligere inflationshjælp. Vi vil sætte os ned med Folketingets partier og sige: "Her er et beløb, som vi synes, at vi i fællesskab skal se, hvordan det bedst kan gøre nytte blandt danskerne, der er hårdt ramt af inflation lige nu", siger Nicolai Wammen.

Det fremgår ikke af udspillet, hvem der konkret skal have hjælp.

- Vi sætter en pulje af, men vi har ikke lagt os fast på konkrete initiativer endnu. Det er sådan, at vi har noget tørt krudt, vi kan bruge til inflationshjælp. Derfor er det for tidligt at sige, siger Nicolai Wammen til Børsen.

De to milliarder er et engangsbeløb i 2023, og ifølge DR er puljen finansieret ved, at der bliver skåret to milliarder kroner i de offentlige anlægsinvesteringer. 

GDPR